Naise kannatus on katkemas: mehe õllelembus ajab mind hüsteeriasse!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

«Ma ei kannata, et mees joob õlut ja suitsetab - enesetapp! Kuidas seda oma mehe juures taluda ja välja kannatada? Mina lähen täiesti hüsteeriasse,» kurdab naine Perekeksus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

Vastab koolipsühholoog, Gordoni Perekooli koolitaja Vaike Kumari:

«Ütlete, et ei kannata, et mees suitsetab ja joob õlut. Kas siis enne teiega kooselu ta ei teinud seda? Kui tegi, siis, kuidas te üldse sellise mehega koos elama asusite? Millised olid need omadused, mis teid köitsid? Kas neid omadusi enam ei ole või on nad kaotanud teie silmis tähtsuse? Mõelge natuke nende küsimuste üle enne, kui edasi loete.

Inimestel on mitmeid pahesid (päris ilma pole keegi) ja me peame endale selgeks tegema, kas me lepime sellise pahega partneriga või otsime edasi. Pidev etteheidete tegemine ja näägutamine ei anna tavaliselt tulemusi. Tutvuse alguses on meil tihti «roosad prillid» ees ja näeme partneris ainult häid omadusi. Aja möödudes hakkame märkama ka puudusi ja ühel hetkel varjutavad viimased head omadused. Sellest hetkest püüame oma partnerit muuta ja teha teda kellekski teiseks.

Proovige nüüd leida need head omadused, mis teid köitsid ja siis otsustage, kas plussid ja miinused on tasakaalus või kaalub üks pool teise üles. Kui miinused jäävad peale, siis pole muud kui otsida uus partner. Vastupidisel juhul tasuks siiski leppida mehe puudustega ja keskenduda tema headele külgedele.

Loomulikult võib alati mehele anda teada, mis teid häirib ja paluda teda arvestada teie vajadustega. Selline jutuajamine peab aga toimuma rahulikult ja hüsteeriata. Tuleb üksteise soove ja vajadusi kuulata ja võimalusel otsida lahendusi, mis mõlemat rahuldavad. Kui endal oskusi napib, tasuks minna perenõustaja juurde või lugeda Gordoni või Boltoni raamatuid, kus õpetatakse konfliktide lahendamist võitja-võitja meetodil. Mõistlikke lahendusi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles