Kuidas saada aru, kui päikesekreem teeb nahale pigem kahju kui kasu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Kuumade ilmadega väljas käies peaks olema alati kaasas päikesekreem. Tuleb aga jälgida, millal sai see ostetud ning ega parim enne kuupäev veel möödas ei ole. 

Kuigi poolikult kasutatud päikesekreemi on kahju ära visata, on see vajalik, sest toode võib olla aegunud. Enne kui hakkad eelmisest suvest alles jäänud päikesekreemi enda nahale määrima tuleks vaadata üle, millal sai see ostetud. Päikesekreemide kehtivusaeg on enamasti 12 kuud, kirjutas The Sun.  

Suurbritannias tegutseva arsti Mervyn Pattersoni sõnul on päikesekreem vananenud, kui selle tekstuur muutub tükiliseks ja lõhn muutub. Vananenud päikesekreemi kasutamine ei ole ohutu, sest kemikaalid, mis nahka kaitsevad, ei toimi enam endistviisi ning kreem kaotab enda toime. Selle tagajärjeks võib olla aga ebameeldiv päikesepõletus. Samuti võib halvaks läinud kreem nahka ärritada või kihelema ajada. 

Et päikesekreem püsiks võimalikult kaua, tuleks seda Pattersoni sõnul hoida otsese päikesevalguse eest varjatud paigas. Näiteks rannas tuleks asetada päikesekreem riiete alla või autos peita päikese eest sahtlisse. Vastasel korral muutub päikesekreem kasutuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles