Riigiametnikust leivaküpsetajaks: «Lennukist väljaastumise tunne oli»

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Sadama turul oma käsitööleiba müümas.
Annely Sadama turul oma käsitööleiba müümas. Foto: SCANPIX

Haldjaleiva nime all käsitööleibasid valmistav Annely Maksan (43) sattus leiba küpsetama juhuslikult, kuid juhusest on saanud oma äri ja üha süvenev huvi, kirjutab ajakiri Naised.

Annely kolis kaheksa aastat tagasi täitsa juhuslikult majja, kus oli leivaahi, ning ostis järgmine päev ajakirja, mille esimene artikkel tutvustas, kuidas küpsetada koduleiba. Nii otsustas naine, et kui on kaks korda näpuga näidatud, siis peab proovima hakkama. Ning hakkas katsetama erinevate lisandite leiva sisse panemisega.

Tükk aega ei julenud ta oma ettevõtet teha - kõigepealt tundus takistus olevat suure tunnustatud köögi puudumine, siis veterinaarnõuete täitmine. Kuid kõige suurem vastuolu, mis Annely sõnul tekkis, oli vastuolu iseendaga.

«Kui sa oled töötanud riigiametis, kus sul on hea viienädalane puhkus garanteeritud ja kindel palk ja ka riigi garantiid taga, siis teha samm eraettevõtluse poole, olles kolme lapse ema, omades majalaenu ja autoliisingut, oli raske. Kogu aeg käis peast läbi mõte, kas ma saan hakkama. Lennukist väljaastumise tunne oli - kas langevari läheb lahti või ei lähe,» meenutas naine, kes sai lõpuks hirmust siiski üle ja pani aluse oma ärile.

Nüüd on tal aga enda sõnul töö- ja pereelu suurepäraselt ühildatud: mees ja vanem tütar moodustavad müügitiimi ning laatadele saab tihtipeale lapsed kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles