Võimutsevad naised maksavad oma üleoleku eest voodis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on välja selgitanud, et naised, kes meeste üle domineerima kipuvad ja ise majapidamist juhtida tahavad, jäävad tõenäoliselt ootamagi mehe õrnusavaldusi.

Arvesse lähevad igasugused igapäevased pisiasjad nagu nädalaeelarve paikapanemine, toidu ostmine, sõprade külastamine ja arstivisiitide planeerimine: kui sa seejuures mehe arvamusega ei arvesta, kaotab ta igasuguse huvi sinu vastu magamistoas kirge üles näidata, vahendas Õhtuleht Online.

Uuringusse kaasati naised kuuest Aafrika riigist, kelle rollid on kindlalt määratud: nad kas teevad kõik majapidamist puudutavad otsused ise või otsustatakse kõik abikaasaga kahepeale. Selgus, et naiste otsustusõiguse tase on otseses seoses nende armueluga, kuid teadlaste sõnul on olemas väike võimalus, et ka vähene seksuaalelu on sel juhul naiste endi valik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles