Itaalia kohus: vanemad on lapse kasvatamiseks liiga vanad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Itaalia kohus otsustas, et 70- ja 57-aastased vanemad on imiku kasvatamiseks liiga eakad ja isekad ning soovitas lapsele otsida kasuvanemad.

Nüüdseks pooleteiseaastane tüdruk nimega Viola sündis tänu kunstlikule viljastamisele, kirjutab Herald Sun viitega Itaalia meediale.

Pere otsustas lapse kunstliku viljastamise kasuks pärast seda, kui nende lapsendamistaotlus oli tagasi lükatud põhjendusega, et nad on liiga vanad.

«Nad ei ole kunagi mõelnud sellele, et nende laps jääb varakult orvuks ning peab enne seda veel oma eakate vanemate eest hoolitsema,» teatasid neli Torino kohtunikku. Kohtu hinnangul on laps «geneetika poolt pakutud tohutute võimaluste moonutatud vili».

Eakatest vanematest teavitasid kohalikku sotsiaalosakonda naabrid, kui vanemad olid lapse jätnud hilisõhtul paariks minutiks üksi autosse. Sotsiaaltöötajad võtsid lapse kohe oma hoole alla.

Kohus otsustas, et raamatukoguhoidja Gabriella De Ambrosis ja ta pensionärist abikaasa Luigi juhindusid «nartsislikust vajadusest omada last» ja näitasid üles «ükskõiksust seoses lapse tulevikuga».

Paar abiellus 1990ndal aastal, kui Gabrielle oli 36-aastane ja püüdis aastaid loomulikul teel last saada. Pere juristide sõnul on vanemad otsustanud kohtuotsuse edasi kaevata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles