Õunad teevad saledaks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õunahooajal võta eesmärgiks sobitada ubinad igasse toidukorda, soovitab Ameerika dietoloog Tammy Flynn, kelle väljatöötatud õunadiett on lihtne, tervislik ja sobib pea kõigile (välja arvatud mao ülihappesuse korral), kirjutab ajakiri Naised.

Õunadieedi põhimõte on lihtne: enne iga toidukorda tuleb süüa üks õun ja iga toiduportsjon peab olema harjumuspärasest poole väiksem.

Õunadieedipidaja menüüs olgu piisavalt valke, madala glükeemilise indeksiga süsivesikuid ja nn häid rasvu.

Oma tavapärasesse menüüsse tuleks lisada ka rohkem värskeid köögivilju. Lehtsalatit, porgandit, kaalikat, tomatit, kurki, samuti kõikvõimalikke marju võib süüa nii palju, kui kõhtu mahub. Värsket köögiviljasalatit tuleks nagu õunagi süüa enne põhirooga.

Dieedi saladus peitub õunte suures kiudainetesisalduses: need annavad dieedipidajale täiskõhutunde ja aitavad tarbida vähem kaloreid. Samuti tõstab õun veresuhkru taset, mis aitab nälga peletada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles