Igal naisel peaks olema ülemuse/mehe pikalt saatmise fond

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ka sinu elatustase sõltub suurel määral elukaaslasest või tööandjast? Kristi Hakkaja (32) ütleb ajakirjas Anne & Stiil, et igal naisel peab olema ülemuse ja/või mehe pikalt saatmise fond. 

«See ei ole normaalne, kui raha jagub ainult palgapäevani. Kui sul puhvrit pole, hakkad ühel hetkel tegema kompromisse ja järgmisel hetkel võid end avastada mülkast,» selgitab ta.

Varahaldusettevõtte Avaron juhtipartner Kristel Kivinurm-Priisalmi sõnul peaks tagala kindlustamiseks igal targal naisel olema vähemalt kuue kuu kulude raha kõrvale pandud. Aga kust see vaba raha peaks tekkima? Näiteks nii, et sa mõtled iga väljaminekut tehes, kas sul ikka on seda asja vaja.

«Kui iga kuu üks hilp vähem osta ning see raha kõrvale panna, on paari aasta pärast juba täitsa suur summa koos,» toob ta näite.

Kui sul tekib raha, mida on võimalik investeerida, soovitab Kristel Kivinurm-Priisalm esimeses järjekorras maksta tagasi võimalikud laenud ja muud kohustused ning alles seejärel hakata investeerima.

Raamatupidaja Virge Vits (25) paneb aga näiteks iga kuu 60 eurot kasutushoiusele - sel moel see raha küll otseselt ei kasva, sest intress on üsna väike, kui see aitab tal ennast distsiplineerida ja koguda tagala kindlustamiseks või mõne suurema kulutuse jaoks. Näiteks kogus Virge nõnda raha silmaoperatsiooniks.

Loe pikemalt ja tutvu SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppeli soovitustega Anne & Stiili septembrinumbist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles