«Minu imelise elu» Olja: kui lapsi veel ei olnud, läks mu mees väga paksuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olja
Olja Foto: Kanal 11

Küsimuse üle, kas armastus käib kõhu kaudu, käis arutelu Kanal 11 saatesarja «Minu imeline elu» tänases episoodis. Nii nagu erinevad maitsed, nii erinevad pereti ka toiduvalmistamise harjumused.

Ukrainlanna Olja on täiskohaga koduperenaine ning tunneb puudust, et tema söögitegemine on jäänud tahaplaanile. Mehega vaid kahekesi elades nautis ta toitudega eksperimenteerimist ja kokkas hea meelega kas või hommikust õhtuni.

«Kui lapsi ei olnud, siis läks mu mees väga paksuks. Ta lõpuks ütles, et «kõik, mina rohkem ei söö». Siis mul oli vaja kellegi jaoks midagi teha. Mulle meeldis, et mul on keegi, kelle eest ma saan hoolitseda,» rääkis naine.

Siis sündisid aga lapsed ning sellega koos muutusid kogu pere toitumisharjumused. «Nüüdseks on nii, et lapsed käivad lasteaias ja söövad seal kolm korda päevas. Nad tulevad ja tahavad õhtul ainult näksida. Mees teeb hommikul putru ise ja õhtul sööb ainult tervislikku toitu,» kirjeldas Olja.

Mehe eelistused on pannud ka Olja teatud paladest loobuma ja toidulauda tervislikumaks kujundama: «Sa lähed kaasa oma mehega, inimesega kellega sa koos oled. Tahes-tahtmata võtad mõned kombed temalt üle.»

23-aastane Kati on värskes suhtes kunstnik Martin Saarega. Selles kooselus teeb nii mõnigi kord süüa hoopis meespool – neiu kinnitusel on tema elukaaslane väga hea kokk. Selle üle, kes millal toidutegemise enda peale võtab, paar ka ei vaidle – tööjaotus toimub sujuvalt.

Kuigi Kati peab iga päev kindlaks kellaajaks tööle minema, samas kui tema partneril on voli enda toimetusi ise sättida, sööb paar tavaliselt hommikueinet koos. «See oli minu jaoks algusest peale väga suur üllatus, et ta ei tahagi edasi magada kui mina ärkan, vaid teeb mulle hommikusöögi ja siis sööb minuga,» märkis neiu.

Oma elukaaslast oskab ka Kati üllatada mehele hõrgutiste valmistamisega: «Eks ma olen vaikselt välja uurinud , mis talle meeldib ja siis üritanud neid ise teha. Mulle nii meeldib talle küpsetada, kas või ainuüksi reaktsiooni pärast, kui ta näeb, et ma olen talle selle teinud.»

Bahreinis, kus Iris (32) juba aastaid elab, hoolitsevad toidu eest aga selleks palgatud inimesed või käiakse einestamas väljas. «Seal on nii palju restorane ja inimesed armastavad süüa, nad tõesti armastavad nautida söömist,» tähendas ta. Seal viibides on Iris harjunud, et isegi hommikusöök tuuakse kandikuga voodisse.

Kuigi naisel ei ole vajadust ise perele toitu valmistada, harrastab ta kodumaal kokakunsti siiski rõõmuga. «Meeldib väga ise süüa teha ja erinevaid asju kombineerida ilma kokaraamatuta.» Eestis käies on Irisel võimalus enda tehtud roogadega ka oma meest kostitada - viimane on rahule jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles