«Minu imelise elu» Iris: pulmas voolas šampanja ojadena

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iris
Iris Foto: Kanal 11

Abiellumine on üks olulisemaid sündmusi elus. Pea iga naine unistab uhketest pulmadest ja kaunist pruutkleidist. Tõsielusaate «Minu imeline elu» tänases episoodis meenutasid peakangelannad oma elu suursündmust.

Tervisenõustaja Külli (46) on teistkordselt abielus. Esimesest abielust saadud valusad kogemused viisid Külli tutvumisportaali, kust ta oma praeguse abikaasaga tutvus. Kooseluks arenes tutvus küllaltki tormiliselt.

«2. juulil saatsin esimese kirja. 15. juulil hakkasime koos elama. 14. novembril olime juba kihlatud ja 7. märtsil registreerisime abielu, 8. august 2008 oli laulatus,» loetles Külli.

Liimiks, mis paari sidus, sai ühine huvi ja armastus looduse, tervise ja idamaade rahvaste tarkuste vastu. Külli tulevane pidas naist esialgu ärinaiseks. «Ta ei osanud arvata, et ma tervendaja olen. Ta ütles, et pole võimalik, ta on unistanud sellisest naisest!» meenutas Külli.

Tutvumisaegade algusesse jääb ka meeldejääv seik, kui Külli oma Pärnu sugulastele uut elukaaslast esitlema läks. Naise onu oli peigmehele käratanud: «Kuule, mees, kas sa tead ka, kellega sa kokku hakkad. See sööb ju idusid!», mille peale peig vastanud: «Ja ja, ma tean küll, ma söön ise ka.» Teravkeelsel onul oli seepeale suu pärani lahti vajunud.

Oluliseks päevaks sai 14. november. «Tulin sel hommikul unisena trepist alla. Sassis peaga, tudukiisu näoga, pesemata hammastega – nagu ma olin. Jõudes viimasele astmele, tuli tema ja kükitas mu ette maha. Mu tütar rippus tal kaelas ja ta küsis, kas ma talle naiseks tuleksin,» meenutas Külli heldimusega lihtsat ja armast käepalumistseremooniat.

Kooselu sõlmiti pühaks liiduks sõprade ja sugulaste ringis. Pulma oli kutsud ka inimene tollest suhtlusportaalist, kes ei suutnud ära imestada, et interneti vahendusel tutvunud paar nüüd abieluranda sõuab.

Erinevalt Küllist pidas araablasega naitunud Iris (32) luksuslikke ja suurejoonelisi pulmi. «Mul on olnud laulatus. Mul on olnud ametlik abielu ja Eestis oli pulmapidu,» rääkis kaunis eestlanna. Kahe riigi erinevate seaduste tõttu taheti kindlasti mõlemas riigis abielu seaduslikult kehtestada.

Bahreinis viidi läbi üsna tagasihoidlik laulatus, millele järgnes kohtuskäik. Kohtuskäik ehk abielu ametlikuks sõlmimine on meie mõistes ametlik registreerimine ja abielu lepingu sõlmimine. Seal viibis ainult abielupaar ja neli kohtunikku.

Juba väiksena unistavad lugematud tütarlapsed valgest maani pitsivahust kleidist. Elukogenum Iiris oli rohkem kahe jalaga maa peal.

«Ma olin kaetud abaajaga, kui kohtusse läksime. Valget pulmakleiti sain alles Eestis kanda. Printsessikleidist ma ei unistanud, kuna laps oli ka juba olemas. Tahtsin klassikalist kleiti ilma loorita,» jutustas Iris.

«Alustasime Vene Teatris, kus oli tseremoonia. Edasi läksime suursugusesse restorani Gloriasse, kus pidulisi väga mitmekesine programm ees ootas. Mul oli täielik show korraldatud: varieteetrupp, erinevad lauljad ja mustkunstnik. Pulmas voolas šampanja ojadena,» märkis Iris, kes jäi oma Eestis korraldatud pulmapeoga saja protsendiliselt rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles