«Minu imelise elu» Aminah: mustad mehed tahavad tõestada, et nad on voodis head

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aminah
Aminah Foto: Kanal 11

Tõsielusaate «Minu imeline elu» tänases osas võeti teemaks meeste rahvuseripära – naised arutlesid, mis kogemused neil eri rahvusest meestega on ning mis rolli partneri päritolu suhtes mängib.

25-aastane Tiiu on noor ärinaine, kes naudib hetkel kaugsuhet oma vene rahvusest kallimaga. «Ma seda ei arva, et välismaa mehed oleksid palju kiftimad ja lahedamad. Küll on aga erinevused,» teab ta rääkida.

Tiiu peab küll eesti mehi väga toredaks, ent võrreldes venelastega ei ole neil kombeks kiitusi jagada: «Ma arvan, et see ei ole ainult eesti meeste probleem, et tundeid hoitakse vaka all ja komplimentidega ollakse kitsid, vaid kogu eesti rahvas on selline.»

Naine rääkis seepeale hiljutisest vahejuhtumist, kui 70ndates vene proua bussis tema kõrvale istus ning väga pikalt-laial Tiiu punaste pükste ja musta pintsaku kombinatsiooni ülistas. «Ma ei kujutaks ette, et ükski eestlane tuleb mu kõrvale ja ütleb, et väga lahedad punased püsid,» märkis ta.

«Kuna mu meessõber on venelane, siis ta on natuke teistsugune – ta toob rohkem lilli, ta hoolib pisut rohkem,» rääkis Tiiu enda partneri tähelepanelikkusest, mida ta põhjamaa rahva seas vähem on täheldanud.

Mustanahaline Aminah on sündinud Ameerikas, elab hetkel Prantsusmaal ning õpetab inglise keelt. Suhteid on tal olnud mitmest rahvusest meestega, mistõttu teab ta rääkida ka nende erinevustest.

«Mustadel meestel on suur enesekindlus - kas see tuleb siis müüdist, et mustadel meestel on suur peenis või faktist, et nad on üldse väga uhke rahvas. Neil on seksuaalne enesekindlus, nad tahavad näidata kui tugevad nad on, tõestada, et nad on voodis head,» kirjeldas naine.

«Valgete meeste jaoks ei ole see jällegi niivõrd oluline. Uhkus pole nende jaoks nii oluline kui mustadele meestele,» selgitas ta. Põhilise erinevusena musta ja valge mehe vahel näeb Aminah aga hingelist lähedust, mis tal tumedanahaliste meestega tekib.

«Meie ühiskonnas peab kandma n-ö maske, et valmistada ennast ette halbadeks asjadeks - oled alati kaitsval positsioonil. Kardad ennast avada inimestele, kes ei ole sellised nagu sina. Niipea, kui oled musta inimesega koos, tunned, et oled avatud ja valmis end rohkem avama, sest sa ei pea ennast kaitsma – kui see on hea suhe,» arutles ta.

Ka voodis peab Aminah musti mehi loomingulisemaks ja liikuvamaks. «Ma olen näinud valgeid mehi, kellel on alati üks ja sama liikumine,» rääkis naine enda kogemustest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles