«Minu imelise elu» Terje: kallim oli küll musklites ja kihvt, aga rääkida polnud meil millestki

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu»Terje
«Minu imelise elu»Terje Foto: Kanal 11

Kanal 11s näidatava saatesarja «Minu imeline elu» tänaseks teemaks oli kaugsuhe. Naised rääkisid, kuidas nemad on kaugsuhetega toime tulnud.

Ärinaine ja kolme lapse ema Terje (48) meenutas saates keskooliaegset nelja aasta pikkust kaugsuhet. Oma tollase kallimaga tutvus Terje Koola poolsaarel suusamatkal olles. Kuna Terje elas Kohilas ja tema väljavalitu Kanepis, oligi kaugsuhe ette määratud. Naisterahva enda sõnul püsis nende suhe ainult tänu igapäevasele kirjavahetusele koos, teineteisele külla sõideti harva.

«Ma olin väga arg oma esimeses suhtes. Ja kui mu poiss-sõber külla tuli, ei teadnud, mis on lubatud ja mis mitte. Ema arvates oleks me eraldi tubades magama pidanud. Sellist julgust, et oh, ma armastan, mind ei huvita – seda mul polnud,» rääkis naine.

Paraku ei ole me võimelised kõiki elumuutusi, mis tihti saatuslikuks saavad, ette nägema.

Pärast keskkooli lõppu siirdus neiu ülikoolilinna geograafiat tudeerima ja tema noormees sõjaväkke. «Sõjavägi muudab inimesed kaugeks. Ma tundsin, et kontakt hakkas kaduma. Kallim oli küll musklites ja kihvt, aga rääkida polnud meil enam milleski. Tunne oli kadunud.»

Kuna iseend avastaval ja üliõpilaselu nautival Terjel enam poisi vastu tundeid polnud, kaalus ta suhte lõpetamist. Terje sõnul oli tema noormees väga toetav ja armastav, mis tegi lahkumineku keeruliseks. Naist valdas süütunne. «Ma mäletan, et ma olin Tartu Ülikooli raamatukogus ja kui ma nägin oma poiss-sõpra sinna sisse astumas, varjusin raamaturiiulite taha. Ma ei tahtnud talle öelda, väga suur süütunne oli.»

Ka kirjad olid need, mis näitasid, et kõik vanaviisi ikka pole. «Meie keskkooliaegsed kirjad olid täis armastust, romantikat ja ühiseid soove. Sõjaväekirjades oli rohkem etteheiteid, miks ma tihedamini ei kirjuta. Tegelikult ma tundsin, et mul ei olegi millestki kirjutada. Kui inimene on sõjaväes, siis puuduvad sel perioodil elus ühised eesmärgid.

»

Veel võtsid saates sõna vabakutseline ajakirjanik Krista (41), koduperenaine Marika (21) ja ettevõtja Tiiu (25), kellel kõigil toimiv kaugsuhe ette näidata - kellel pikem, kellel lühem.

Ameerikast pärit, hetkel Prantsusmaal inglise keelt õpetav Aminah (27) oli ainuke, kes täiesti kaugsuhte vastu oli. «Kaugsuhted on kõige hullemad. Sul on vaja inimest puudutada, sul on vaja, et nad oleks sinu igapäevaelus. Kui sa oled inimesega nii sügavalt seotud, siis sul on vaja seotud olla ka füüsiliselt. Kaugsuhtes kannatab just omavaheline suhtlus,» põhjendas temperamentne ameeriklanna oma vaatenurka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles