Antiikne Kleopatra – tänaste iluideaalide järgi kole ja paks?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth Taylor Kleopatrana
Elizabeth Taylor Kleopatrana Foto: SCANPIX

Kes poleks kuulnud antiikmaailma kaunimast olendist Kleopatrast? See naine on olnud aastasadu seksikuse, võimu ja graatsia sümbol. Iidsete müntide uurimise põhjal väidavad teadlased nüüd aga, et Kleopatra võis päriselus üsna ebaatraktiivne välja näha, kirjutab Frauenzimmer.de.

Kleopatra oli antiikse Egiptuse viimane valitsejanna, erakordselt intelligentne ja kaval. Ta oskas rohkem kui kaheksat võõrkeelt ja suutis endasse armuma panna sellised mehed nagu Rooma impeeriumi valitseja Julius Caesari ning legendaarse väejuhi Marcus Antoniuse.

Lugematud antiikmaailma luuletajad ja kirjanikud on kiitnud oma teostes tema sära, ilusat häält ja tarkust. Tänaseks on selgunud, et kõigest 150 sentimeetri pikkusel Kleopatral oli suur nina ja ta kandis nüüdisaegsete standardite kohaselt rõivaid suuruses 44! Pigem olevat ta oma vormilt meenutanud palli kui graatsilist gaselli.

Milles siis peitus Kleopatra fenomen? Arvatakse, et valitsejanna elas oma ajast ees, käitudes juba tol ajal nagu võimukas ja mõjurikas mees. Sarnaselt Itaalia praeguse peaministri Silvio Berlusconiga teadis ta, mida tahtis, ja tegi kõik, et seda saada.

Mehed langesid naise ees põlvili ja imetlesid tema enesekindlust ning eneseteadlikkust. Kõige olulisem oli see, et Kleopatra armastas end sellisena nagu ta oli ja teenis sellega ka teiste austuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles