Barista ülestunnistus: tellitud jook näitab, milline inimese sa tegelikult oled

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kohvijoomise harjumus (või ka komme kohvi üldse mitte juua) käib käsikäes sinu olemuse ja põhijoontega. Vähemalt nii väidab Melbourne’is töötav barista Lachlan Ward, kes on oma kliente pikalt jälginud ja nende valikute põhjal järeldusi teeb.

Late

Late on kõige populaarsem kohvijook, mida kohvikus tellitakse. «Late joojad on enamasti väga avatud ja seltskondlikud inimesed,» ütleb Ward Daily Mailile. «Üldiselt on nad paindlikud, võtavad vabalt ja ei ütle kellegi kohta midagi halvasti.» Teiselt poolt on aga latefännid Wardi meelest vahel liiga kergeusklikud ja lasevad endast üle sõita.

Piimakohv

Kõige rohkem tellitakse latet, milles piim on vahustatud, kuid on ka neid, kes tellivad oma kohvi tavalise vahustamata piimaga. Wardi selgitusel eelistavad seda puristid ja traditsioone hindavad inimesed, kellele meeldib rutiinne elu. «Aga see võib olla ka märk, et nad on kontrollifriigid,» märgib barista.

Cappuccino

«Kui sa oled cappuccino jooja, on sul tõenäoliselt obsessiivne iseloom, aga sa oskad ka teistega arvestada,» väidab Ward.

Must kohv

Barista sõnul on must kohv kõige puhtam viis, kuidas kofeiini manustada. «Kui su lemmik on must kohv, siis oled ilmselt viimane, kes õhtul töölt ära läheb ja sul on laitmatu tööeetika,» arvab ta. «Samas oled ka pisut kangekaelne, jääd oma arvamusele kindlaks ja oled valmis vaidlema, et must kohv on kõige õigem jook.»

Lahustuv kohv

«Lahustuva kohvi joojad saavad oma valiku pärast teiste hukkamõistu osaliseks, kuid tegelikult on nad hoopis kavalad,» ütleb barista. «Nad hoiavad raha kokku ja teavad, mis neile meeldib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles