Merlyn Uusküla kipub kosmeetikaleti ees pead kaotama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Uusküla
Merlyn Uusküla Foto: Tanel Murd

Ajakirjanik Argo Ideon kirjutas eilses Postimehes, et see on lihtsalt kohutav, kui palju üks inimene jõuab oma elamisse igasugust träni koguda. Laulja Merlyn Uusküla (27), kellelt antud teemal kommentaari küsisime, tunnistas, et temalgi on näiteks riideid ja kosmeetikat liiga palju.

Merlyn ütles, et kahetseb tihti mõnda ostu. «Ma olen vahel selline emotsionaalne šoppaja, et näen mingit asja, satun poes vaimustusse, ostan selle kohe ära ja ei mõtle üldse, kas mul ka tegelikult seda vaja on.»

Mõnikord ostab Merlyn hetke ajel ka atraktiivseid riideid neid eelnevalt selga proovimata. Nii ongi nii mõnigi alguses ahvatlevana tundunud tuliuus riidetükk naisel kappi seisma jäänud.

Lahendusena on ta sõlminud oma sõbrannadega kokkuleppe, et paar korda aastas pakutakse üksteisele seisma jäänud riideid ja tehakse vahetust. Second-hand-poodides Merlyn ei käi, vaid eelistab sõbrannadega riiete vahetamist.

Lisaks nentis Merlyn, et ka kosmeetika kuulub tema nõrkuste hulka. «Kui ma satun kuhugi suurde poodi, kosmeetikaletti, kus on hästi palju firmasid, on mul tunne, et ma tahan kõiki asju kohe proovida ja teen omale suure arve. Pärast tulen oma potsikukotiga koju ja mõtlen, et oh, väga tore küll, aga mida ma nendega kõik peale hakkan?»

Aastate jooksul on Merlyni ostlemisharjumused muutunud. «Emotsionaalset šoppamist olen viimasel ajal ikka piiranud, esitan endale poes kaks korda küsimuse, kas mul läheb ikka seda vaja. Nii mõnigi potsik on ostukorvist tagasi riiulisse läinud,» jutustas noor naine.

Kodumajapidamisest rääkides ütles Merlyn, et tarbetuid asju tal kodus pole, kuna ta kolis hiljuti uude kohta ja ei võtnud teadlikult mingit träni kaasa. «Vanas kodus - selles kodus, kus ma elasin 15 aastat -, seal oli küll kuhjamist. Öeldi ka, et kuna ma olen rotiaastal sündinud ja rotid on loomu poolest suured kogujad, siis kogunes kõiksugu asju minu tuppa.

Näiteks tihtilugu, kui majas olid käärid kadunud, siis oli see kindel, et kõik maja käärid on minu sahtlis. Ma ise ütlesin, et ma ei tea, kus käärid on, ma pole näinud, aga kuidagi olid kõik asjad minu sahtlisse kogunenud. Kui midagi kadunud oli, öeldi, et minge vaadake Merka sahtel läbi, seal kindlasti on!» rääkis laulja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles