Teismelised tütred valitsevad vanemate rahakotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pered, kus kasvab vähemalt üks teismeeas neiu, kulutavad palju enam raha kui pered, kus tütreid kas üldse pole või ei ole nad teismelised, selgus briti uuringust.
 

Professor Bernand Fortini juhitud uurimus näitas, et teismelistel tüdrukutel näib võrreldes poiste ning mitte veel teismeikka jõudnud või sellest väljunud lastega olevat väga suur sõnaõigus selle suhtes, millele kulub pere raha, vahendas Õhtuleht.

Kummaline avastus oli see, et kui näiteks 16-aastane õppiv teismeline tüdruk teeb kodus reegleid, kuhu raha paigutatakse, siis 21-aastane tütar, kes endiselt vanemate juures elab, kuid juba kas või osaliselt töötab, saab pere rahaasjades palju vähem sõnaõigust.

Mõistagi kulub teismelise tütarlapsega perel võrreldes teiste peredega palju enam raha rõivastele, vaba aja veetmisele ja spordile, kuid tütred teevad suures osas ka otsuseid selle üle, millist sööki koju ostetakse.

Kuigi uuringust jäi selgusetuks, miks ikkagi teismelistel tüdrukutel pere rahaasjade üle kõige suurem sõnaõigus on, arvas Fortin, et põhjus peitub selles, et teismelised tütarlapsed on väga intensiivsed ja sihikindlad – kui poisid kipuvad pigem käega lööma ja ei taha vanemaid manguda, siis tüdrukud suruvad oma tahtmise läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles