Iti Malken rõivastest: üheööliblikad mind ei huvita!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Erilise olemise ja juba kaugelt silma hakkava julge stiiliga Iti Malken (27) avas mullu novembris Tallinna vanalinnas vintage-rõivastele keskenduva poe Nolita Vintage, sest just selles stiilis rõivastel on hing ja väärtus, rääkis naine ajakirjale Mood.

Teadmiseks, et tegemist ei ole lihtsalt second-hand kaubaga, kuid Iti sõnul on sõnale «vintage» raske õiget eestikeelset vastet leida. Tema jaoks tähendab see vanasid hingega asju, mis ajaliselt jäävad möödunud sajandi 1920.-1980. aastatesse – varasemad on juba puhas antiik, 90ndad aga liiga värskelt meeles.

Vintage-rõivaste juures võlub naist just see, et need on vastupidavad ja püsinud kasutuses 20-30 aastat: «Ma tahan, et mu kleit kestaks elu lõpuni. Üheööliblikad mind ei huvita!»

Iti armastabki jäägitult kleite, mida ta eelistab isegi talvel krõbedate miinuskraadidega koos kahe paari paksude sukkpükstega kanda, sest püksid on tema sõnul kuidagi poolik toode ja nõuavad liialt kombineerimist – lisaks pole need jalgarattasõiduks sugugi mugavad, leiab naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles