Kuidas perekondliku tragöödia korral tööl toime tulla?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatute uudiste kuulmisel võta aega, et end koguda.
Ootamatute uudiste kuulmisel võta aega, et end koguda. Foto: SCANPIX

Kui oled kaotanud lähedase või on tabanud perekonda mõni teine kriis, siis võtab aega, et tavalise elutempo juurde naasta. Forbes.com pakkus välja mõned viisid, kuidas sel raskel ajal töö juures toime tulla.

Ootamatute uudiste kuulmise järel kogu end

Karjäärilehe Vault.com asepresident Vicki Lynch soovitas võimaluse korral enda kontoriuks sulgeda või konverentsisaali minna, et end koguda.

Anna endale aega

Tea, et kaotusvalu leevenemine või pereliikme raske haigusega kohanemine võtab kuid. Enamikus ettevõtetes on töötajatele kirja pandud juhised, kust leiab tegevuspõhimõtted eemaloleku ja leina korral.

Ütle enda ülemusele ja kolleegidele, mida vajad

Ära eelda, et kaastöötajad teavad, mida säärases situatsioonis teha või öelda. Kui tahad, et sind üksi jäetaks, siis nii ka ütle. Kui aga soovid informatsiooni või nõuandeid, siis anna neile teada.

Hoia töökaaslased asjadega kursis

Ülemused ja kolleegid soovivad sündmuste käiguga kursis olla. Kriisiolukorras võib suhtlemine raske tunduda. Loo meiligrupp või määra usaldusväärne kolleeg infovahendajaks.

Koosta tagavaraplaan

Tea, et kriise tuleb ette. Tark oleks töökohustuste katmiseks teha tagavaraplaan, kui peaksid töölt mõnda aega eemal viibima.

Kui kaotad enesevalitsuse, siis selgita ja vabanda

Värskete tunnetega võib kaasneda mõtlematuid väljaütlemisi ja vigu. Saad enda käitumist vabandada, öeldes näiteks, et elasid just üle suure kaotuse ning kardad, et kaotasid enesevalitsuse.

Ava end väljaspool tööd

Usalda pereliikmele või töövälisele sõbrale, mida läbi elad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles