Loore Linnu elu mängureeglid. Oluline saladus, kuidas tagada endale külluslik ja rikas elu

, kogemusnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Kindlasti on igaüks kuulnud ütlemist: mida annad, seda saad. Mida välja saadad, see tagasi tuleb. Sellest, et sinu maailm on just selline, nagu sa ise oled, olen ka kirjutanud – mis mõtteid mõtled, selline on su elu, kas vilets ja kurb või õnnelik ja täiuslik. Mõtlemisest, sinu mõtetest sõltub tegelikult kõik. Usu või ära usu, aga sinu mõtted loovad sinu maailma.

Andmise ja saamisega on sama lugu. Andes ja võttes toimub ka midagi veel – suunad oma teadvuse ja mõtted kindlale sagedusele. Kuid lisaks on siin vaja teada, et eksisteerib kõrgem universaalne seadus, mis muudab kogu protsessi lihtsaks ja arusaadavaks, see on tasakaalu ja voolamise seadus. Looduses on tasakaalus kõik, mis elab, liigub ja millega sa kokku puutud. Andmine ja saamine on ühe ja sama voo erinevad aspektid.

Andmise teema on tegelikult keeruline. Ja samas nii lihtne.

Mitte miski siin Universumis ei seisa paigal, vaid on pidevas muutumises, liikumises, muutumine toimub kogu aeg. Sa ei ole mitte ühelgi hetkel sama, vaid muutuvad isegi su keharakud, uuenevad, muutuvad mõtted, voolab aeg, mitte ükski hetk ei pöördu tagasi, vaid muutub järgmiseks hetkeks... Ja sama seaduspära valitseb kõiges – elu on voolamine. Sama toimub ka andmise-saamisega – see ongi voolamine, nagu voolab vereringe kehas, mis vajab pidevat toitu. Aga kui verevool peatub, siis veri lihtsalt tardub soontes. Tekib seisak, tardumine. Kui sa ei anna, siis sa ei saa...

Külluse ringlemine

Ingliskeelne sõna affluence tuleneb ladinakeelsest sõnast afflure, mis tähendab «kuhugi voolama», Affluence tähendab külluslikult voolama. Küllus ja voolamine on tihedalt seotud mõisted. Inimestel on kalduvus siduda külluse mõiste tingimata rahaga. Kahtlemata tähendab küllus aga ka palju muud, mis ei ole otseselt raha, oleneb, kes mida oluliseks peab või hindab. Küllus võib olla lasterohkus, rikkalik, sisukas elu. Isegi siis, kui kõrvalt vaadates tundub, et tal ei ole ju üldse raha, on ta ikkagi täitnud elu rõõmuga. Küllus peaks tähendama külluslikku ja õnnelikku elu, elamisväärset ja tähendusrikast, võimalusterohket ja ilusat elu.

Raha kui külluse sümbol aga sümboliseerib tegelikult eluenergiat, mida inimesed peaksid kasutama eeskätt kogu Universumi hüvanguks ja hoidma selle energia takistuseta liikumises.

Ingliskeelne sõna currency tuleb ladinakeelsest sõnast curere, mis tähendab jooksma või voolama. Isegi eri keeltes on sümbolid olemas, kõik viitab seostele, ringlemisele. Kui peatada raha ringlemine, on see nagu eluenergia katkestamine. Kui inimene tahab hoida kinni oma rahast, koguda seda (vanasti öeldi: kogub raha sukasäärde), ja eelistab seda mitte välja anda, siis peatab ta tegelikult raha voolamise oma ellu. Takistatud on loomulik ringlemine, peatatud külluse voog, eluenergia hakkab kahanema, kuigi raha võib olla tegelikult veel palju alles.

Nagu voolab jõgi, peaks voolama ka raha, et nagu vesi ei seiskuks, ei lämmataks raha omajat. Ringlemine hoiab raha elus ja elujõulisena. Raha tuleks välja anda tänuga, rõõmsalt ja soovides, et ta tuleks tagasi kas kümne-, saja- või tuhandekordselt. Raha, olgu teda vähe või palju, peaks ringlema vabalt. Pidevalt tuleks teda ka ära anda, et voolu suurendada. Ka siis anda, kui on vähe. Anda ei tuleks süütundega, millegi kompenseerimiseks, sest teadagi, raha eest ei saa osta tähelepanu.

Paljud arvavad, et kui raha on külluses käes, siis on ka kõik probleemid lahendatud. Aga ei ole nii. Sageli juhtub, et õnnelik ikka ei olda.

Andmine tähendab midagi palju enamat

Suhe rahaga on andmise ja võtmise suhe, nagu iga teinegi suhe. Andmine kutsub esile saamise ja saamine kutsub esile andmise. Looduse seaduste järgi on see nii, sest mõlemad on üks ja sama energiavool, selle eri aspektid. Kui peatad ühe sellest voost, oled sekkunud looduse arukusse.

Aga kui midagi välja andes tunned end millegipärast halvasti, siis ei ole andmine toimunud südamest, vaid külmalt kaalutledes. Kui annad vastumeelselt, siis pole sellise andmise taga üldse energiat ja tagasi see midagi ei too. Ja rõõmu pole sellest ei andjal ega saajal.

Kõige tähtsam on omada head tahet, andes midagi saajale, soovides talle õnne ja edenemist. Vastutasu tuleb alati sama suur, kui andmine on olnud südamest – suur või isegi suurem. Ka see on Universumi seadus. Aga andes midagi kohusetundest või vastumeelselt, ei järgne soovitud rahu ega tulemust.

Kuidas harjutada andmist

Andmise harjutamine on väga lihtne. Tahad, et sind armastatakse, armasta ise. Kõigepealt ennast, siis on sul, mida teistele jagada. Kui tahad, et sind märgatakse, märka ise teisi inimesi, näe nende olemust, kuula nende juttu. Kui tahad, et sul oleks küllus majas, aita teistel saada, mida nad soovivad, motiveeri ja tunnusta neid. See toimib mitte ainult üksikute inimeste, vaid ka riikide ja rahvaste puhul.

Isegi mõte andmisest kannab endas edasiviivat energiat, sel on teisi mõjutav jõud. Muuda andmine mõttes saamise sooviks ja see soov täitub. Selles väites ei ole midagi, mida saaks tõestada või uuringutega kinnitada, aga tasub uskuda, see toimib.

Kuidas seda kõike oma elus rakendada? Näiteks nii. Iga kord, kui puutud kellegagi kokku, anna talle midagi. See ei pea olema midagi materiaalset, aga näiteks naeratus. Või kingi kompliment. Saada mõttes head soovid. Kõige võimsamad andmise vormid ei olegi nähtavad. Anda võib kasvõi sooja pilgu. Kingi mõni tund oma ajast, veeda see sõbraga. Või kingi kaaslasele ilus päev, kus puuduvad tülid, kus näitad üles hoolimist ja oled tähelepanelik. Kingi armastust, siis tuleb see sulle ka tagasi. Kui imeliseks võid kujundada sellise andmise läbi oma lähisuhted! 

On üks vana komme: külla minnes viiakse ikka midagi kaasa. See ei pea olema suur ega rabav kingitus, piisab lilleõiest perenaisele, kommikarbist. Kunagi ei minda külla tühja käega, öeldi minu lapsepõlves. See on andmise-saamise osa – saad ju vastu külalislahkust... ja midagi veel enamat. Sinu enesetunne muutub. Kui tundub, et endalgi on vähe, mis veel andmisest rääkida, siis mõtle, mis võiks olla see, mis ei maksa midagi, aga maksab väga palju?

Veidi kummaline, kuid tasub proovida, on võte: kingin päeva jooksul midagi kõigile, keda kohtan, keda näen. Kuidas? Kingin poemüüjale naeratuse, vanainimesele terakese tähelepanu, annan märku, et hoolin. Sa ei kujuta ette, kuidas su enesetunne muutub ja kuidas hakkad saama imelisi kingitusi, mida ei ole osanud uneski näha. Alusta juba täna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles