Üllatav võime, mille omamine teeb seksi paremaks ja pakub naistele rohkem orgasme

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Lõhn peidab endas tohutult palju sellist, mida silmaga pole näha. Naise lõhnast on aru saada, kui viljakas ta on. Potentsiaalse kosilase kehalõhnast saab aimu, kuivõrd teie geenid kokku sobivad. Samuti on lõhnast aru saada, kui keegi kardab. Uus uuring annab alust arvata, et tugevama lõhnatajuga inimesed saavad seksist suurema naudingu.

Väljaandes Archives of Sexual Behavior avaldati uuring, milles osales 42 naist ja 28 meest. 70 katselausel seoti silmad kinni ja neile anti erinevate lõhnadega lõhnapulgad, mille põhjal hinnati nende lõhnataju tugevust. Seejärel vastasid nad küsitluses oma seksuaaliha, -kogemuste ja -soorituse kohta märkides, kui sageli ja kui pikalt nad seksivad, kui tihti orgasmi saavad ning kui palju seksi naudivad.

Vastustest tuli välja, et võime lõhnu tugevamalt tunda on seotud suurema seksuaalse naudingu ja rikkalikuma seksuaalsete kogemuste pagasiga. Teadlaste selgitusel mõjutab lõhnataju seksuaalkogemust, sest see on oluliselt seotud kehalõhnadega.

Uuringu autorid selgitasid kokkuvõttes, et kehalõhnad nagu tupevedelikud, sperma ja higi rikastavad seksuaalkogemust. Näiteks silmanägemise mõju seksuaalihale ja kogemusele sama moel välja ei tulnud.

Lõhnad võivad erutust suurendada tänu hormoonidele. Uuringust tuli ka välja, et lõhnatundlikkus oli väiksem neil naistel, kes võtsid rasestumisvastaseid tablette.

Kuigi osaliste arv uuringus oli väike, aitab see paremini selgitada, kuidas inimese seksuaaliha toimib. Sellegipoolest tasub meeles pidada, et lõhnataju võib olla häiritud hingamisprobleemide, depressiooni ja sotsiaalse ärevuse tõttu. Haistmismeele suuremad probleemid võivad ka viidata haigustele, mis omakorda seksuaaltervist mõjutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles