Nädalavahetuse peavalu – on see päris või pettekujutelm?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavalu.
Peavalu. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Selja taha jäänud töönädal oli päris hull. Sa loed tunde, et tuleks reede õhtu ja sa saaks end lõpuks ometigi korralikult välja puhata. Laupäeval jääb aga oodatud nauding ära, sest pea hakkab jälle otsmikus ja silmade ümber tuikama. Isegi veini ei joonud – millest see siis tuleb?

Nädalavahetuse migreen või puhkuse peavalu tuleb rutiinimuutusest, kirjutab Pure Wow. Sagedamini võivad selle ära tunda need, kes töötavad nädala sees kindlatel kellaaegadel ja püüavad nädalavahetusel end välja puhata.

Mis seda põhjustab?

Vabal päeval magad kauem kui tavaliselt, võib-olla jood ka veidi alkoholi, rüüpad ebaregulaarsetel aegadel kohvi ja näksid eri tüüpi toitusid. Kõik mainitud asjad võivad iseenesest peavalu põhjustada, kuid kõik need kokku teevad seda juba palju suurema tõenäosusega. Seda enam, et oled end terve töönädala kõvasti takka sundinud ja vabal päeval lased lõpuks lõdvaks ning lubad endal lõõgastuda.

Peavalu ennetamine on lihtne, aga mitte eriti meeldiv. Selleks tuleb nädalavahetusel jätkata sama rutiini, mis nädala sees ja juua piisavalt vett, et ennetada vedelikupuudust. Jah, hommikult tuleb ka vara üles tõusta ja mitte jääda lõunani voodisse peesitama.

Kui rutiinist kinni pidamine peavalu ennetada ei aita, tasub probleemist rääkida oma arstiga, et välja selgitada, mis veel võiks valu tekkepõhjuseks olla ja kas seda saab valuvaigistitega leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles