Šokolaad sai muuseumi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Lehtis Kawe vanade kommipaberite koopiatest tehtud kleidi kõrval.
Kristi Lehtis Kawe vanade kommipaberite koopiatest tehtud kleidi kõrval. Foto: Sander Ilvest

Tänasest on Tallinna vanalinna serval Chocolala väikeses šokolaadiäris avatud ka šokolaadimuuseum. Samal ajal kui džinni-kadakamarjatrühvel suus sulab, saab kõrvale võtta tüki šokolaadinostalgiat.

Kakskümmend viis liitrit seinal voolavat tumedat sulašokolaadi, hiigelsuur Seaküla Simsoni lõvivormi valatud šokolaadiskulptuur, vanadest kommipaberitest disainitud õhtukleit, šokolaadikarbid Teise maailmasõja eelsest ja Stalini ajast...

Mõistagi pole see kõik, mida Kristi Lehtis oma Chocolala šokolaadipoes ja selle keldrikorrusel vastavatud muuseumitubades näitab. Nädala keskel, kui ta Arterile väikest ringkäiku teeb, on suur osa väljapanekust veel kastides ning infotahvlid šokolaadi saamisloost ja Eesti maiusemeistritest seintele riputamata. Kunstkakaopuu koos viljadega seisab samuti juba nurgas, kuid kotitäis maitsmiseks mõeldud šokolaadi algmaterjali, röstitud kakaoube, on kõrvalt puudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles