Silmakirurg hoiatab: ärge pange ripsmepikendusi!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Ripsmepikendused on paljude naiste jaoks asendamatud abilised. Need teevad igapäevase elu lihtsamaks ja annavad kaunid suured silmad. Silmakirurg hoiatab, et pealtnäha süütu abivahend võib tekitada paksu pahandust.

Ripsmepikenduste paigalduseks läheb aega vaid mõni tund. Heal juhul võib nende pikendustega mugavat elu nautida kuni kuus nädalat. Mugava elu juures unustavad naised sageli pikenduste eest korralikku hoolt kanda.

Orlandos töötav doktor Keshini Parbhu hoiatab inimesi pikenduste vale hoolduse korral tekkivate probleemide eest. Arsti juurde tuli naine, kelle silmad olid paistes. Tema pikenduste vahele olid elama asunud lestad, kes paljunedes silmas põletiku olid tekitanud. Parbhu hoiatab, et eraldi karvade külge kinnitatud puhastamata ripsmepikendused tõmbavad ligi lestasid, kirjutab TheSun.

Lestad kinnituvad ripsme külge ning toituvad sealsest materjalist. Ripsmepikenduste kandmisel on oluline hoida pikenduste juured puhtana, rõhutab doktor. Et vältida infektsiooniohtu, jätke pikendused hoopis panemata ning panustage paar minutit hommikuti ripsmete värvimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles