Regulaarsed Facebooki kasutajad on tõenäolisemalt üksikud eneseimetlejad

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Austraalia teadlaste väitel on need inimesed, kes kasutavad regulaarselt populaarset suhtlusportaali Facebook, tõenäolisemalt üksikud ja kalduvad olema ka nartsissistid (ekstravertsed ekshibitsionistid), samas kui portaali mittekasutajad on üldiselt häbelikud ja kohusetruud.

Loomulikult ei tähenda see veel seda, et kõik Facebooki kasutajad oleksid enesekesksed ekstraverdid, samas näitavad uuringud, et portaali kasutajate hulgas leidub selliseid isiksusejooni tõenäolisemalt, vahendab teadus.err.ee.

Ekstraverdid janunevad kiire vastukaja järele ja Facebook annab neile selleks võimaluse. Nartsissistid otsivad enese reklaamimisvõimalusi, soovides pidevalt iseendast rääkida, olles seejuures vägagi enesekesksed.

Korrelatsioon leiti ka Facebookis veedetud aja ja neurootiliste, üldjoontes üksikute inimeste vahel, samas aga mitte nendega, kes olid häbelikud või siis romantiliselt üksildased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles