Ekspert: sa oled tõenäoliselt oma jalgu senini valesti raseerinud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau/PantherMedia / Fabrice Michaudeau/Scanpix

Raseerimine võib olla paras tüütus ning paljud meist on püüdnud ehk leida viise, kuidas seda mugavamaks ja lihtsamaks teha. Selgub aga, et on teatud asju, mida ei tohiks teha.

Nii näiteks ei tohiks kasutada raseerimisel tavalist šampooni või palsamit, vaid spetsiaalset raseerimisvahtu, kuigi nii võib raha kokku hoida. Dermatoloog Anita Sturnham ütleb väljaandele news.com.au, et raseerimine on juba loomuldasa kooriv protseduur, seega tuleb kasutada tooteid, mis töötavad koostöös raseerijaga ning vähendavad sisselõikamise võimalust.

Põhjus, miks šampoonid või palsamid selleks ei sobi, on lihtne: need tooted on mõeldud karva kohevamaks muutma, need katavad karvad kaitsekihiga ja nii on karvu raskem raseerida. Samuti võib vale toote kasutamine žiletti  kiiremini nüristada, mis tähendab, et tulemus pole nii sile kui võiks olla õigete toodete kasutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles