Tyra Banks salaja tehtud ninaopist: loomulik ilu on ebaõiglane

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyra Banks.
Tyra Banks. Foto: F. Sadou/SIPA/Scanpix

Supermodell Tyra Bank tunnistas äsjailmunud raamatus «Perfect is Boring» üles, et tegi oma karjääri alguses salaja ninaoperatsiooni.

Us Weekly vahendab, et kui Tyra oli kolmeaastane, murdis ta nina, kuid et see ei teinud valu, jäi nina ravimata. Probleemid, mis hakkasid neiut häirima, tekkisid alles hiljem – nina kiskus pisut küljele ja sügeles.

Teismelisena pöördus Tyra Banks lõpuks arsti poole, kui jumestuskunstnik soovitas tal midagi ette võtta. Kuna nina ei takistanud hingamist, siis ei olnud operatsiooni tegelikult vaja, kuid noor Tyra otsustas operatsiooni siiski ette võtta, et ka oma välimust parandada.

Nüüd on ta otsustanud sellest ausalt rääkida, sest tunneb endal vastutust. «Loomulik ilu on ebaõiglane,» sõnas ta väljaandele People. «Ma tunnen ennast väga ebamugavalt, kui kuulen loomulikult ilusaid naisi kritiseerimas kedagi, kes oma välimusega midagi ette võtavad.»

Tyra kaitses iluoperatsioonidel käivad naisi juba varem. 2012. aastal ütles ta Yahoole antud intervjuus, et vihkab seda, kui modellid plastilist kirurgiat hukka mõistavad. «Millest sa räägid? Sina võtsid geeniloteriiga!» nähvas ta.

Tyra Banki sõnul on iluoppide tegemine väga isiklik otsus, mida pole teistel õigus hukka mõista. «Paranda seda või uhkelda sellega – ma arvan, et naised võiksid teha mõlemat. «Tahad juuksepikendusi? Lase käia. Tahad kulmude püsimeiki? Lase käia. Me, naised, ei tohiks üksteise üle kohut mõista.»

Tyra Banks tegi 2007. aastal uuesti oma Sports Illustrated kaanefoto, millel kannab samasid ujumisrõivad, mida kandis ka esimesel pildistamisel. Piltide võrdlusel on näha ka ninakuju muutus.
Tyra Banks tegi 2007. aastal uuesti oma Sports Illustrated kaanefoto, millel kannab samasid ujumisrõivad, mida kandis ka esimesel pildistamisel. Piltide võrdlusel on näha ka ninakuju muutus. Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles