Kuus tunnust, mis annavad märku, et sa ei armasta oma elukaaslast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia/Scanpix

Suhted saavad vahel alguse väga tormiliselt, kuid ajapikku läheb esimene vaimustus üle ja esile tulevad päris tunded. Ootamatult võib juhtuda, et armumine ei kasvanudki armastuseks või kui kasvas, siis mitte nii tugevaks, et see oleks kestma jäänud. Ja kui armastus on kadunud, on seda väga raske (kui mitte võimatu) taastada.

Stephen J. Betchen kirjutab ajakirjas Psychology Today, et on pereteraapias sageli kohanud inimesi, kes tegelikult oma partnerit ei armastagi. Seejuures on aga inimestel oma tundeid raske üles tunnistada, sest ei taheta teisele haiget teha.

Seetõttu nimetab ta kuus märki, mis annavad paremini aimu armastuse pärisolemusest, et igaüks saaks eneseanalüüsiga veidi paremini oma tunnetes selgusele jõuda. Tähelepanu peab aga pöörama ka sellele, et vahel võib allpool kirjeldatud käitumise taga olla ka mõni muu probleem, näiteks depressioon, mille käes vaevlejal on raske partnerile tähelepanu pöörata.

Apaatsus. Armastavatel inimestel jagub palju energiat, et koos midagi ette võtta. Nad tahavad teineteisele muljet avaldada ning otsivad võimalusi, kuidas uutesse seiklustesse sattuda. Kui sa ei taha koos oma elukaaslasega maailma avastada, võib olla, et sa ei naudi tema seltsi.

Vahemaa. Armupaarid tahavad kogu aeg teineteisega koos olla. Enamasti ei jõuta õhtut või nädalavahetust ära oodata, et saaks olla koos oma armastatud inimesega. Kui sul on harjumus oma partnerist eemale hoida, ei ole teie suhtes ilmselt kõik korras.

Füüsiline lähedus. Armastavad inimesed naudivad partnerile rahulduse pakkumist ja koguni ootavad seda. Neid siiralt huvitab see, mida kallim voodis tahab ja mis talle meeldib. Kui sa ei naudi oma elukaaslase puudutusi ja väldid temaga seksimist, siis on midagi tõsist lahti.

Fookus. Armastavate partnerite tähelepanu on enamasti oma kaaslasel. Kui nad on kallimast eemal, siis mõtlevad tema peale, ostavad kingitusi ja näitavad välja, et teine on tähtis. Nad on mures, kui tundub, et partner on õnnetu ja püüavad leida probleemile lahendust. Kui elukaaslane ei tule sulle eriti pähegi, ei ole teie tunded ehk päris vastastikused.

Väärtustamine. Armastav partner väärtustab oma elukaaslast ja tunneb tõenäolisemalt, et tal on õige inimesega vedanud. Olgu see tõsi või mitte, arvab ta, et on leidnud oma hingesugulase. Kui sa arvad, et sinu partner on lihtsalt üks «kala merest», siis võib olla, et sa ei armasta teda.

Lugupidamine. Armastavad inimesed austavad oma partnereid. Nad imetlevad neid ja toetavad nende püüdlusi. Lugupidavusest kallima vastu on nad paremad kuulajad, saavad asju läbi rääkida ja jõuavad kergemini kompromissile. Vastastikku armastava paari vahel on vähem võimuvõitlusi ja rohkem koostööd. Kui sa kohtled oma kallimat nii nagu tal poleks sulle midagi pakkuda, siis on võimalus, et sa ei armastagi teda päriselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles