Just selles vanuses inimesed petavad kõige suurema tõenäosusega

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ursula Deja-Schnieder/PantherMedia / Ursula Deja-Schnieder

Ja see pole vanus, mida sa ilmselt esimesena pakuksid!

Global News vahendab perekonnauuringute instituudi uuringut, et mida vanem sa oled, seda suurema tõenäosusega sa ka petad. Teadlaste sõnul petavad kõige suurema tõenäosusega oma partnereid inimesed, kes on vanemad kui 55 aastat.

Tuli välja, et 20 protsenti üle 55 aasta vanustest inimestest on petnud, samas kui neist nooremate puhul oli see näitaja vaid 14 protsenti.

Utah’ ülikooli teaduri ja uuringu autori Nichole Wolfingeri sõnul võib olla põhjuseid mitmeid, miks see erinevus eri vanustes nii jahmatav on. Esiteks on paljud abielupaarid, kes on 50-60 eluaastates, abiellusid vanuses 20-30, seega mängivad rolli nii abielu- kui keskeakriisid.

Teiseks aga sündisid selles vanuses Ameerika täiskasvanud seksuaalrevolutsiooni ajal, mis tähendab, et nad on üldse seksiasjades avatumad. Ka pole petmine enam tänapäeval nii stigmatiseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles