Uuring: naised on afääride suhtes meestest halastamatumad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Lishman/PantherMedia / Ian Lishman

Kui naisele on sarvi tehtud, on ta halastamatum kui mees - nii näitab uus uuring.

Afääre ja salasuhteid vahendav veebisait Illicit Encounters leidis oma kasutajate seas läbi viidud küsitluse tulemusena, et 67 protsenti meestest on valmis andestama, kui saavad teada, et abikaasa on olnud truudusetu. Samas olukorras on valmis aga andeks andma vaid 52 protsenti naistest.

Miks nii suur erinevus? Kõik peitub petmise põhjustes. Naised petavad tavaliselt siis, kui mees on nad unarusse jätnud ning seetõttu mõistavad mehed paremini, miks kõrvalsuhe tekib. Üle poole naistest aga ütles, et kui mees on neid petnud, usuvad nad, et see on muster, mis võib korduda, seega ei saa nad oma kallimat enam usaldada.

Uuringust selgus ka, et naised on afääri peitmises meestest osavamad. Üle poole naistest kinnitas, et nende abikaasal polnud kõrvalsuhtest aimugi, samas kui vaid 42 protsenti meestest pääses puhtalt.

Kuidas päästa abielu, kui kõrvalsuhe välja on tulnud? Selgub, et see sõltub asjaoludest. Kui naine on olnud truudusetu ja selle üles tunnistab, kuid mehe kõrvale jääda otsustab, on võimalik päästa abielu 82 protsendil juhtudest.

Võrdluseks: kui mees on truudusetu ja selle üles tunnistab, sooviga jääda suhtesse edasi, päästab see abielu vaid 52 protsendil juhtudest. Protsent langeb veelgi, kui mees afääriga vahele jääb, mis näitab, et naised on sellises olukorras üsna halastamatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles