Galerii: ettevõtlikele naistele suunatud arenguprogramm sai avalöögi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sai avalöögi naistele suunatud arenguprogramm «Kõik on võimalik!». Programmi eesmärk on suurendada naisettevõtjate osakaalu Eestis ning anda teadmisi, inspiratsiooni ja julgust naistele, kellel on huvi alustada ettevõtlusega või arendada olemasolevat ettevõtet.

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (BPW) Estonia koos partnerite Coca-Cola Fondi ja Estonian Business School’iga viivad aasta jooksul erinevates Eesti linnades läbi inspiratsioonikoolitused, kus antakse nõu, kuidas ettevõtlusega tegelema hakata ning läbi edutiimide aidatakse naistel püstitatud eesmärkideni jõuda. Koostöös EBSiga on välja töötatud naisettevõtjatele suunatud internetipõhised koolitusmaterjalid ja oskustestid.

Koolitaja Signe Ventseli sõnul oodatakse osalema tegusaid naisi, kes on oma ettevõtte loomisest unistanud, kuid ei ole seda veel teoks teinud. «Oodatud on ka naised, kes soovivad oma äri laiendada sest inspiratsioonikoolitustel saavad naised omavahel kogemusi jagada, innustust ammutada, üksteiselt õppida ja kohtuda uute, põnevate ning toetavate inimestega, sõnas Ventsel.

Uuringute järgi on naiste ärid reeglina väiksemad ning madalama kasvutrendiga. Populaarsemad valdkonnad naiste ettevõtluses on tervise- ja sotsiaalteenuste ning hariduse valdkond, samuti hulgi- ja jaekaubandus; finants- ja raamatupidamisteenus. Kõige vähem on naisi tehnoloogia- ja innovatsioonipõhises tegevusvaldkonnas. Samuti on enamus naiste poolt loodud ettevõtetes omanik ainus palgatöötaja ning põhiliseks probleemiks ongi see, et suur osa naisettevõtjaid ei ole tööandjad.

Coca-Cola Baltikumi avalike suhete  juhi Nele Normaku sõnul algatas Coca-Cola ülemaailmse ettevõtlike naiste programmi juba 2010.aastal. «Programmi eesmärgiks on innustada 5 miljonit naist aastaks 2020 tegelema ettevõtlusega. Alates märtsist alustati programmiga ka Eestis ning meie eesmärgiks on inspireerida naisi olema tööandjad ka teistele, mitte ainult endale. Oleks tore kui saame selle ettevõtmise raames anda 100 motiveeritud naisettevõtjat Eesti 100.aastapäevaks,» ütles Normak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles