Kas imetamise ajal tohib võtta ibuprofeeni?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mitar gavric/PantherMedia/Scanpix

Kui raseduse ajal tuleb ibuprofeenist hoiduda, siis imetades on see ravim lubatud.

Raseduse ajal peab ema üldjuhul leppima asjaoluga, et aitab see või mitte - valu vaigistamiseks võib kasutada ainult paratsetamooli (kuni 1000 mg korraga), teatab ämmaemand Maret Voites Emmede Klubis.

Imetamise ajal võib aga valu korral julgemalt võtta ka ibuprofeeni. «Kuna uuringud on näidanud, et ibuprofeeni eritub rinnapiima võrdlemisi vähe ning selle kasutamine on ohutu ka imikutel, siis on ibuprofeen valuvaigistina sobiv ravim ka imetamise ajal,» ütleb ämmaemand Voites. Võta korraga üks tablett - 400 mg.

Imetamise ajal võib pea valutada seoses uue elurütmiga, sest ööuned on lühikesed ja katkendlikud, keha aga tahaks raskest raseduse ja sünnituse kogemusest puhata. Joo palju vett (imetamise ajal vajab keha veelgi enam vedelikku kui muidu), võta ilmtingimata aega regulaarselt söömiseks, maga päeval koos titaga või saada ta mõne pereliikmega õue jalutama ja tee lõunauinak. Palu lähedastelt silitavat peamassaaži ja aega, et rahulikult mõnusa sooja duši all käia, soovitab Voites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles