10 juuksemaskinippi, millest keegi pole sulle varem rääkinud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Werner/Panthermedia/Scanpix

Arvestades seda, kui rängalt paljud naised oma juukseid soengutega piinavad, tuleks maske teha palju sagedamini, kui meil on tegelikult kombeks. Aga kuidas ja kui palju peaks juustele tegelikult maski tegema?

Maski tuleb teha korra nädalas. Isegi kui arvad, et su juuksed on võrdlemisi terved, võivad hooaegade vahetumine ja karm ilm neid kiiresti kahjustada. Seetõttu tuleb kasuks, kui harjutad omale külge kombe korra nädalas juustele maski teha, õpetab Stylecaster.

Kõik maskid ei ole võrdsed. Müügil on igasugu maske, mis teeb valimise raskeks. Loe kindlasti pakendilt, milline sulle sobib. Mõnd juuksehooldusvahendit müüakse maski pähe, kuigi lähemal uurimisel võid lugeda, et seda tuleks kasutada iga päev. Järelikult ei ole see tegelikult mask. Või on tegu väga raske tootega, mida tuleks kasutada pigem harva. Leia omale toode, mis sobib sinu elustiili ja võimalustega.

Maski võib teha ka kuivadele juustele. Kui sul on palju aega ja tahad oma juukseid eriliselt kohelda, pane mask otse kuivadesse juustesse ja oota umbes 20 minutit enne, kui duši alla lähed.

Juuksemaski võib ka ööseks pähe jätta. Kui su juuksed on eriti kuivaks tõmbunud, siis võid neid turgutada öise maskikuuriga. Määri mask pesu lõpus pähe (või kanna kuivadesse juustesse), kata vannimütsi või siidisalliga ja loputa juuksed hommikul puhtaks.

Juuksemaski tegemine ei pea võtma kaua aega. Maski võib alati kasutada ka nagu palsamit. Määri see kasvõi ainult paariks minutiks juukseotstesse, kuni oma jalgu raseerid, et juuksed saaksid veidi niisutust.

Juuksed ei tohiks pärast maski kasutamist rasuseks jääda. Kui nii juhtub, kasutad tõenäoliselt oma juuksetüübi kohta liiga rasket maski. Otsi välja õige toode, mis on tehtud spetsiaalselt kas õhukestele või lokkis juustele, kuidas sulle parem on.

Pärast maski kasutamist tuleb juukseid ikka šampooni ja palsamiga pesta. Kui sa ei kasuta maski palsami asemel ja hoiad seda pikemalt peas, pese pärast pea ära, et tootejäägid ei jääks peanaha ja juuste külge neid koormama.

Alati võib juuksemaski kodus valmis segada. Uuri erinevaid netis leiduvaid retsepte ja katseta julgelt koduseid maske. Juuksemaski eesmärk on juukseid sügavalt niisutada ja selle töö teevad edukalt ära ka mõned külmkapis leiduvad toiduained.

Maski heaks peale kandmiseks läheb vaja laiapiilist kammi. Kammi juuksed läbi, nii kandub mask pähe ühtlasemalt ja sellest on rohkem kasu.

Keskendu juukseotstele, mitte peanahale. Peanahk juuksemaski ei vaja, küll aga vajavad seda hädasti kuivanud ja katki läinud juukseotsad, mis on kõige haavatavamad ja õrnemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles