Kuus lauset, mida kindlasti töökollektiivis öelda ei tohi

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa saabud tööle ja ütled oma ülemusele otse, et sa vihkad oma tööd, siis tõenäoliselt lastakse sind lahti. Kuid on veel fraase, mida tuleks tööjuures olles vältida, sest võivad pikemas perspektiivis kalliks maksma minna.

  1. «Seda on alati nii tehtud.» See saadab sõnumi, et sa ei soovi muutusi ja arengut, mis aga ei meeldi ühelegi juhile, kirjutab Hello Giggles.
  2. «See ei ole aus!» Isegi, kui sa tunned, et sulle on ehk liiga tehtud, siis ära kunagi ole nii otsekohene, sest see näitab lapsikust ja ebaküpsust. Selle asemel proovi selgitada, miks on parem, et näiteks seda tööülesannet teeb keegi teine.
  3. «Ma ei saa!» Fakt on see, et seda sa saab öelda ka teisel viisil nagu näiteks: «Kas sobib, et tegelen sellega kohe homme hommikul?» Peamine on see, et ära ütle esimese asjana «ei».
  4. «See ei ole mu ametijuhendis kirjas.» See jätab jällegi mulje, et sa oled paindumatu ja konservatiivne. Sellegi poolest, kui uus tööülesanne tundub sulle väga kummaline, siis võta see oma ülemusega teemaks ja arutage asja.
  5. «See ei ole minu süü.» Alati tuleb oma tegude eest vastutust võtta ja oma vigu tunnistada või rahulikult selgitada, miks sina selle eest vastutav ei ole.
  6. «Ta on laisk ja ebakompetentne.» Esiteks, kui su töökaaslane ongi laisk, siis on seda ka teised märganud ja varem või hiljem jõuab see ka ülemuse kõrvu. Teiseks – kui ta pole otseselt sinu alluv, siis see pole sinu mure ja ei tohiks sinu tööd mõjutada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles