Kolm asja, mis juhtub sinu kehaga, kui sa oled armunud

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Igaüks, kes on kunagi armunud olnud teab, et see tunne võib panna meid kummaliselt käituma ja tundma. Kuid millised füsioloogilised muutused toimuvad meie kehaga armumise ajal?

  1. Sa tunned gravitatsiooni selle inimese suhtes. Sa võid tunda nagu sa pidevalt sooviks selle inimese poole nõjatuda või sätid sa alateadlikult oma jalad istudes tema poole, kirjutab Elite Daily. Seksuaalne atraktiivsus, mida tajud, tekitab ka kerget meeltesegadust, mis paneb sind usaldama oma instinkte.
  2. Sa tunned, kuidas iha on sinust võimust võtnud. Näiteks võib sul kaduda söögiisu või tekkida keskendumishäired, sest sa ei suuda muust mõelda, kui sellest inimesest. Ainuke viis, kuidas sa suudad olla, on selle inimese lähedal ja temaga füüsiliselt koos.
  3. Sulle meeldib tema lõhn. Lõhn on väga oluline element atraktiivsuse määramisel ja mitte kellegi meeldiv parfüüm, vaid inimese loomulik lõhn. Kui sulle meeldib inimese lõhn, siis see tähendab, et sulle meeldivad ka selle inimese feromoonid. Feromoonid on bioaktiivsed ained, mis aitavad inimestel omavahel kommunikeerida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles