Neli viisi, kuidas tõsta enesekindlust

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Enesekindlus on üks väga oluline faktor karjääri ja tööelu õnnestumisel. Vahest on lihtsalt vaja näida enesekindlam, kui tegelikult sisimas ollakse. Kuidas aga seda saavutada?

  1. Ole heas mõttes häbitu. Pea meeles, et milleski kompetentne olemine ei võrdu enesekindlusega, kirjutab Time. Ehk see, et sul on rohkem enesekindlust kui oskusi või teadmisi, ei ole üldse paha. Väga harva juhtub elus seda, et inimese tegelikud võimed vastavad tema enesekindluse tasemele. Ka uuringud näitavad, et inimesed, kes on enesekindla hoiakuga, panevad ka teised inimesed endasse uskuma.
  2. Uuri ja loe, mida tuntud liidrid maailmas teevad. Isegi kui sa tunned, et sul jääb enesekindlusest puudu, siis teiste edulugude lugemine annab positiivse tõuke ka ise olla enesekindlam ja endasse uskuda. Pole mingi häbi ka lugeda eneseabiõpikuid ja käia koolitustel, mis keskenduvad enesehinnanguprobleemidele.
  3. Naudi vaba aega. Uuringud näitavad, et inimesed, kes suudavad tööst vabal ajal olla õnnelikud ja rahul, on ka tööl enesekindlamad. Toimiv eraelu, hobid ja sõbrad annavad jõudu ja enesekindlust.
  4. Keskendu oma õnnestumistele. Kui sa mõtled oma saavutustele, siis keskendu eelkõige neile, mille üle sa uhke oled. Isegi väiksed töövõidud või õnnestumised annavad positiivse impulsi olla edukam ja enesekindlam.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles