Viis üllatavat asja, mis määravad mehe seksuaalset atraktiivsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tuleb välja, et seksuaalne atraktiivsus võib peituda asjades, mis esmapilgul võivad tunduda lausa kummalised. Mis on need aga meeste puhul on?

  1. Nina suurus. Teadlaste hinnangul tajuvad naised kohe, kas tegu on n-ö turvalise mehe või südametemurdjaga, vahendab Daily Mail. Üks faktor, mis seda reedab, on nina suurus. Suur nina viitab kõrgele testosterooni tasemele, mis omakorda näitab, et mees on küll atraktiivne, kuid mitte usaldusväärne pikemas perspektiivis.
  2. Muusika. Värske uuring väidab, et naised peavad mehi atraktiivsemaks, kui nad samal ajal muusikat kuulavad. See on seotud aju osadega, mis tegelevad naudinguga ja kui naine muusikat naudib, siis seostab ta ka nähtud meest selle sama naudinguga.
  3. Sarnasus oma vennaga. See võib esmapilgul tunduda natuke kõhe, kuid teadlased väidavad, et naised peavad atraktiivsemaks mehi, kes sarnanevad nende vendadega. Selle taga on fakt, et naised alateadlikult eelistavad endaga geneetiliselt sarnasemaid partnereid, mis tagab evolutsioonilises mõttes parema järelkasvu.
  4. Mehe süüdlaslik pilk. Kuigi mehed kipuvad arvama, et naistele meeldib armas ja aus nägu, siis teadlased jällegi ütlevad, et mehele lisab atraktiivsust hoopis süüdlaslik pilk. See on seotud faktiga, et kui mees näeb välja süüdlaslik, siis ta on võimeline tundma ennast süüdi ja ka ehk tulevikus olema aus ja oma vigu tunnistama.
  5. Egoistlik mees. Paraku on naiste jaoks on eneseimetlus ja egoism seksuaalselt atraktiivne, kuna see näitab, et mees on sigimisvõimeline ja tugev.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles