Uuring: paarid kasutavad suhtemurede korral võrdselt kahte üllatavat lahendust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui suhe on jõudnud karidele, juhtub suure tõenäosusega üks kahest: kas pöördutakse jõusaali või otsitakse endale armuke. Ja seda tegevat samaväärselt nii mehed kui naised.

Küsitluse viis läbi veebisait Victoria Milan ning selgus, et mõlemad sugupooled kasutavad tüli tekkides enda rahustamiseks nii afääre kui enda sporti matmist.

Veerand meestest ja naistest, kes on kunagi oma partnerit petnud, ütlevad, et neid on afääri poole tõuganud kire, läheduse ja seksi puudumine, aga ka töömured ja pärast laste saamist tekkinud emotsionaalne kaugenemine.

Esimese lahendusena aga ütles enamik vastanutest, et õhtu sõpradega väljas on just see, mis tuju pärast tüli kallimaga paremaks teeb. Teist kohta aga jagavad afäär ja spordiklubi, mis mõlemad väidetavalt aitavat suhtest tekkinud muremõtteid hajutada. Suhteteraapia jäi kahjuks alles kolmandale kohale.

«Meie uuring näitas, et abielus inimesed peavad afääri põgenemisvõimaluseks,» ütles uuringu läbiviija Sigurd Vedal. «Ja afäär on nende jaoks sama värskendav ning rahuldustpakkuv kui intensiivne treeningsessioon jõusaalis. Füüsiline tegevus vabastab endorfiine, mis omakorda aitab kaasa lõõgastunud olekule, ning olgem ausad – intensiivne «treeningsessioon» magamistoas on ju märksa lõbusam!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles