Üllatavad asjad, mida 50 aastat tagasi naiste juures seksikaks peeti

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twiggy
Twiggy Foto: SCANPIX

Viiskümmend aastat ei tundu küll väga pikk aeg, kuid muutunud on selle ajaga nii mõndagi – alates tehnoloogia arengust lõpetades iluideaalideni.

  1. Hele nahk. Viiskümmend aastat tagasi oli veel mitmel pool maailmas eri rassidevahelised abielud keelatud ja mustanahalistel inimestel teatud kohtades käimine välistatud, vahendab The List. Näiteks 60-ndate Ameerikas oli mustanahalistel naistel keelatud missivõistlustel osalemine. Tänapäeval on asjalood kõvasti muutunud, kuid nahavärvipõhist diskrimineerimist leidub siiani.
  2. Lapselikud kehad. Kuigi Marylin Monroe tõin mõneks ajal moodi kurvikama keha, oli samal ajal populaarne ka poisilik ja väga peenike kehaehitus nagu näiteks tolle aja modellil Twiggyl.
  3. Lame rind. Nii nagu hakkas moest ära kaduma kurvikus, ei olnud enam ka popp oma rindu esile tuua. Kleidimood samuti ei soosinud kurvide esiletoomist.
  4. Lame tagumik. 60-ndatel ei peetud ka seksikaks kurvikat tagumikku ja huviorbiiti tõusis võitlus tselluliidi vastu.
  5. Paljad ja pikad jalad. Kuigi sihvakad jalad on moes ka tänapäeval, siis tol ajal püüdis iga moega kaasas käiv naine kanda lühikest kleiti või seelikut. See oli tookord ka omamoodi protest vanema generatsiooni vastu.
  6. Androgüünsus. Tol ajal hakkas aina enam pead tõstma androküüne ehk sooneutraalne riietus, mis vastandas ennast kehtivale klaustrofoobsele feminiinsusele.
  7. Lolitalikkus. Moodi tuli teatud sorti naiivsus ja lapselikkus, mis vastandas ennast «räpasele» ja «rikutud» maailmale.
  8. Kuulekus. Kuigi viiskümmend aasta tagasi hakkasid ka naiste jaoks asjad muutuma, siis sellegi poolest hindasid mehed naisi eelkõige, kui seksiobjekte ja kuulekaid koduperenaisi. Näiteks ei saanud vallalised naised omada krediitkaarti ning paljud koolid ja ülikoolid ei võtnud vastu naisõpilasi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles