Kuus teaduslikult tõestatud viisi, kuidas tõsta motivatsiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tihti on millegagi alustamine kerge, kuid selle lõpetamine võib jääda venima või üldse pooleli. Kuidas aga leida motivatsiooni, et soovitud asjad tehtud saaks?

  1. Hakka hommikul varem tõusma. Uuringud näitavad, et hommikul on palju kergem uute tegevustega algust teha, kuna siis on kortisooli tase organismis kõige kõrgem, vahendab Pure Wow.
  2. Jaga oma eesmärke sõpradega. Inimesed, kes räägivad oma lähedaste või sõpradega enda plaanidest ja eesmärkidest jõuavad ka nende täitmiseni palju suurema tõenäosusega.
  3. Arvesta tähtaegu päevades, mitte kuudes. Näiteks sea eesmärgiks, et lõpetad oma romaani 30 päeva pärast, mitte kuu aja pärast. Näiliselt väiksem intervall aitab paremini tulevikuga suhestuda ja on motiveerivam.
  4. Ela endale kaasa. Uuringud näitavad, et näiteks sportlased, kes enne võistlust ütlevad endale: «Sa saad sellega hakkama!» on ka palju edukamad.
  5. Ole oma eesmärkide seadmisel täpne, mitte hägune. Kui sul on näiteks unistus teha oma firma, siis pane paika kindel plaan, kuidas seda teha. Näiteks alusta äriplaanist ja liigu sealt edasi.
  6. Usu endasse. See kõlab küll liiga lihtsalt, kuid inimesed, kellel on suur tahe, suudavad ka oma unistused ellu viia.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles