Miks punased roosid sümboliseerivad armastust ja romantikat?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Lilledega on nii, et mõnele nad meeldivad, kuid teised jätavad täiesti külmaks. Esimesel kohtingul peetakse siiani heaks tooniks tuua naisele lilli ja kui tahad olla veel eriti romantiline, siis ikka punaseid roose. Kuid miks nii?

Erinevatel värvidel on teadupärast võimas väljendusvõime ja punasel värvil on sümboolne väljedusvõime väga suur, kirjutab Elite Daily. Punane värv esindab sensuaalsust, armastust, kirge ja võrgutamist, mis viib meid tagasi koguni Victoria ajastusse.

Arvatakse, et esimeste rooside aretamine algas umbes 5000 aastat tagasi Hiinas. Väidetavalt oli vanadel roomlastel komme enne romantilist õhtut voodi roosilehtedega üle küllata, et tekiks mõnus aroom ja meeleolu.

Roose on ka alati peetud tuju tõstjateks ja hea meeleolu tekitajateks. Näiteks väidetakse, et roosilõhn tõstab libiidot ja toimib nagu antidepressant. Samuti on roosiekstrakt väga populaarne erinevates parfüümides. Seega tulenevalt juba punase roosi ajaloost, on täiesti mõistetav, miks see lill ikka veel nii populaarne on ning meile armastust ja romantikat sümboliseerib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles