Ilutooted, mida on targem hoida külmkapis

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünelakid, huulepulgad ja parfüümid hoia külmkapis.
Küünelakid, huulepulgad ja parfüümid hoia külmkapis. Foto: Vida Press

Kosmeetika on kallis ja seda tasub hoida. Mõned asjad säilivad kõige paremini koguni külmkapis.

Huulepulk

Kui sa kasutad üht huulepulka väga sageli, ei pea selle säilivuse pärast muretsema, hoia seda vaid päikesevagusest eemal. Kui sul on aga väga palju huulepulkasid, mida kasutad ainult eriolukordadel, tasub neile külmikus oma koht leida. Soojas hakkavad huulepulgas toimuma keemilised muutused, mille tõttu võivad need tasapisi värvi muuta, hoiatab Cosmopolitan.

Küünelakk

Küünelakke võiks alati ainult külmkapis hoida. Sooja ja päikese käes muutub lakk kiiresti paksuks ja võib ka värvi muuta. Külmikus on küünelakid mitu kuud õige konsistentsiga ja õiget värvi.

Lõhn

Parfüümid ja lõhnaõlid võiks samuti võimalusel külmkappi panna. Põhjuseks on sama, mis huulepulkadel ja küünelakkidel. Nimelt võib lõhn pikalt soojas olles muutuda ja pahaks minna.

Kõik looduskosmeetika

Kuna ökotoodetes ei kasutata säilitusaineid, lähevad need kiiremini hukka. Külmkapis hoidmine pikendab nende säilivusaega ja toote kvaliteeti.

Päikesekaitsekreem

Väikese pudeliga pole muret - selle kasutad suve jooksul ära. Kuid kui sa tahad, et varuks ostetud päikesekaitsekreemi potsiks oleks värske ka järgmisel suvel, pista see igaks juhuks külmkappi. Kui see on pikka aega soojas, kahaneb kreemi kaitsevõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles