Kuus moodsat lahkumineku trendi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tänapäeval ei pruugi lahkuminek tähendada üksteise vältimist, vihavaenu või pidevaid probleeme, vaid suhte asendamist näiteks toimiva sõprusega. Aina enam inimesi valib eelkõige laste nimel konsensusliku ja üksteise soove austava lahutuse.

  1. Laste nimel ühes piirkonnas elamine. Sellise lahutuse või lahkumineku puhul, elab üks vanem näiteks kõrvalmajas või kuskil lähedal, et olla iga kell valmis lapsevanema kohustused üle võtma, vahendab Pure Wow. See toimib hästi lühemas perspektiivis ehk nii kaua, kuni mõlemad leiavad endale, kas uue partneri või stabiilsema kodu.
  2. Terapeudi või suhtetreeneri kasutamine. See on küll pigem väga rikaste ja kuulsate pärusmaa, kuid suhtetreenerid aitavad partneritel lahutusega paremini hakkama saada, nende rahaasju korraldada, nõustada, ja kui vaja annavad ka psühholoogilist abi.
  3. 50/50 hooldusõiguse jagajad. Aina enamates suhetes, kus on ka lapsed, eelistatakse lahutuse korral jagada hooldusõigus täpselt pooleks. Näiteks, et laps on kaks nädalat või kuu emaga ja siis isaga. Lastele see variant üldiselt meeldib, kuna siis saavad nad vaheldust ja veeta aega mõlema vanemaga. Lapsevanemale annab see aga aega tegeleda enda asjade ja eraeluga.
  4. Partnerid, kes on küll lahus aga elavad või töötavad ikkagi koos. Suuresti rahalistel põhjustel elatakse ka pärast lahkuminekut koos, kuid ei jagata siiski tuba või voodit, vaid kõigest elamispinda. Selline kooseluvorm hakkab aga ajapikku mõlema eraelu häirima ja võivad tekkida pinged. Kui aga muud võimalust esialgu ei nähta, siis tuleb sellisele elukorraldusele seada ranged reeglid ja kokkulepped.
  5. Lahkumineku äpid. Tänapäeval on isegi olemas äpid, mis aitavad lahutuse puhul paremini hakkama saada. See tuleb eriti kasuks siis, kui palju ei suhelda, kuid on vaja siiski infot vahetada.
  6. Parimad sõbrad. Sellisel juhul elatakse, kas ühel tänaval või isegi samas majas ja veedetakse palju aega koos. Samuti hoitakse peretraditsioone elus ka lahkumineku järel ning see on kõikidest variantidest kõige parem. Sellegipoolest kohtab sellist nähtust harva.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles