Seitse asja, mida ei tohiks kunagi sõbrale tekstisõnumi teel edastada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sõnumite teel info edastamine tundub lihtne ja teeb ka suhtlemise tihtipeale mugavamaks. Samas on mõned asjad, mida on parem rääkida silmast-silma ja seda eriti, kui uudis on tõsine ning tegu on sulle lähedase inimesega.

  1. «Ma pean sulle saladuse paljastama!» Sõnumid on ikkagi mõeldud kiire info edastamiseks, kirjutab Real Simple. Kui sa tõesti tahad oma sõbrale mõne olulise saladuse rääkida, siis kutsu ta kohvile või helista.
  2. «Ma pean meie plaanid ära tühistama.» Loomulikult on seda lihtne sõnumi teel teha, kuid see on lugupidamatu sinu sõbra suhtes, kes on äkki ühiseid plaane kaua oodanud. Võta vaevaks ikkagi talle helistada ja olukorda selgitada.
  3. «See on pikk lugu!» Pole midagi hullemat, kui keegi saadab sellise ilmselgelt uudishimu tekitava sõnumi. Seega, kui sa ei viitsi või ei taha sellest pikast loost ikkagi rääkida, siis parem ära maini seda.
  4. «Mul on halbu uudiseid.» Kui tõesti on midagi halba juhtunud, siis ei ole mõistlik teist inimest sellise ebamäärase sõnumiga muretsema panna. Kirjuta pikemalt või helista ja seleta, mis on juhtunud.
  5. «Ma olen sinu peale pahane!» Kuna emotsioone on sõnumi teel raske edastada, siis isegi, kui sa oled pahane ja vihane, siis mõtle enne, kui teist inimest nõnda karistad. Kui teil on konflikt, siis tuleb see lahendada silmast-silma.
  6. «Kas sa kuulsid juba?» Esiteks on see halb seetõttu, et kui sa edastad sõnumi teel midagi väga delikaatset, siis valedesse kätesse sattudes võib sellest suur skandaal tulla. Teiseks ei ole jällegi mõtet selliseid keerulisi asju sõnumi teel arutada.
  7. «Palju õnne!» Sõbrale võiks ikka sünnipäeva puhul helistada või isegi külla minna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles