Viis lihtsat raha säästmise nippi

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suhe rahaga on kõigil erinev ja ka säästmine tuleb mõnel paremini välja kui teisel. Kuidas aga teha nii, et kuu lõpus ei haigutaks rahakotis tühjus?

  1. Kujutle elu, mida sa sooviksid. Eesmärk, mille poole püüelda aitab sul paremini ka rahaasju planeerida, vahendab Real Simple. Kui sul on konkreetsed eesmärgid, siis oled sa ka rohkem motiveeritud säästma.
  2. Mõtle enne, kui midagi ostad. Küsi endalt, kas sa ikka vajad seda asja või tegelikult saad sa suurepäraselt ka ilma selleta hakkama.
  3. Võta rahateemaline veebikursus. Kui sul baasteadmised sellest, kuidas raha ringleb, kust tuleb ja kuhu läheb, on sul ka parem arusaam raha väärtusest ja säästmisest.
  4. Mine raha kulutamise dieedile. Näiteks püüa kaks või kolm päeva nädalas üldse mitte midagi kulutada. Kui vaja, osta ainult hädavajalikku nagu söök ja jook. Fakt, et sa ei kuluta midagi ebavajaliku peale, aitab sul tõsta enesekontrolli.
  5. Tee endale säästmise konto või kogumishoius. Pane iga kuu teatud summa teisele arvele. See ei pea olema väga suur summa, kuid vähemalt sa tead, et sa üritad säästa.

Hea lugeja, millised on sinu raha säästmise nipid? Räägi kaasa Perefoorumis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles