Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Pirukas päästab päeva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kodujuustupõhjal pitsapirukas pancetta-roosidega.
Kodujuustupõhjal pitsapirukas pancetta-roosidega. Foto: Jaan Heinmaa/"Meie pirukad. Küpsetised eri jahudega"

Lahtised plaadipirukad, ümmargused prantsuspärased galetid, väikesed portsjonipirukad – pirukate maailm on suur ja kirju. Pärast verivorsti- ja hapukapsapidusid on mõni Vahemere maade võtmes või üllatav maitsekooslus perele ja külalistele mõnus vaheldus.

Pirukate maailm on tõesti põnev. Esiteks saab mängida kujuga, vormides need ümmarguseks või kandiliseks, lahtiseks või kinniseks. Teiseks lubavad pirukad loovust nii jahude kui ka täidiste-katete kokkumängul, ütlevad Lia Virkus, Pille Enden ja Tiina Lebane, kes kogusid värskesse raamatusse «Meie pirukad. Küpsetised eri jahudega» oma lemmikud.

Tagasi üles