Seitse hämmastavat kaine jaanuari boonust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Pidustused on lõpuks läbi saanud ning võime kihla vedada, et üks sinu uusaastalubadusi oli hakata tervislikumalt elama.

Kui sa aga näiteks terve jaanuarikuu alkoholi ei tarbiks, siis võid üllatuda, mis hämmastavaid asju juhtuma hakkab. Muidugi pole see kõigi jaoks väga kerge, eriti kui seljataga on mitu nädalat pidustusi ja väljas on külm ning kõle, kodus veiniklaasi taga tundub mõnus. Aga kui sa selle ette võtad, on asi seda väärt!

Sa kaotad kindlasti kaalu

Kõik teavad, et alkohol on põhimõtteliselt «tühjad kalorid». Klaasis veinis on 160 kalorit – mõtle, mis sa pikas perspektiivis säästad! Lisaks paneb alkohol keha tootma östrogeeni, vähendab lihaskasvu ning aitab rasval ladestuda.

Sa ei ole nii paistes

Inimesed, kes lõpetavad joomise, märgivad sageli, kui palju saledama ja kergemana nad end tunnevad – ja seda vaid paar päeva alkoholivabadena! Alkohol nimelt põhjustab dehüdratatsiooni ning vedelikupeetust.

Sa magad paremini kui iial varem

Alkohol võib sind küll uniseks teha, kuid on tõestatud, et see põhjustab hiljem ka palju häireid ööunes.

Sul on kõvasti rohkem energiat

Pole midagi imestada – vähem pikki õhtuid, rohkem und, ja, mis peamine, ei mingeid pohmakaid!

Sul on rohkem raha

Isegi, kui sa võtad vaid klaasikese veini – summad kasvavad kiiresti.

Sul on tervem nahk

Dehüdratatsioon põhjustab naha kuivust ning su nahk on pidevalt vajalike vitamiinide ja toitainete näljas, kui sa jood.

Sa teed paremaid otsuseid

Etanool aeglustab ajutööd, väheneb su kõnevõime, mõtteprotsessid ja võime teha otsuseid. Kui sa kuu aega ei joo, võtad sa ette tõelise teekonna iseendasse. Kas sa ikka peaksid kandma seda kaabut? Kas sulle üldse meeldib Kaspar, kui sa kaine oled? Kas sa tõesti tahad minna sinna rokifestivalile koos Liisaga? Või on mõnusam kodus raamatu ja teetassiga lõõgastuda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles