Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Tasub proovida! Uskumatult maitsev banaanikeeks sinu laual!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas on üldse keegi kellele ei meeldiks banaanikeeks? Testi ka ennast, proovi seda retsepti kodus ja tunneta banaanikeeksi magusat aroomi!

Vaja läheb: 

350 g üliküpseid pruunitäpilisi banaane (viljaliha kaal, selle saab kolmest keskmisest banaanist)

180 g Veski Mati eriti head nisujahu

2,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

1 tl kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

150 g pruuni suhkrut

2 muna

75 g sulatatud võid

50 g hakitud Kreeka pähkleid

Valmistamine: 

Püreesta banaanid. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja ingver. Mikserda suhkur, munad ja sulavõi heledaks kreemiks.  Sega kõik ained omavahel. Lõpuks lisa hakitud Kreeka pähklid.

Võita keeksivorm. Vala tainas vormi. Küpseta 170 kraadi juures 45 minutit-1 tund, kuni keeksil on pruun koorik ja puutikuga küpsust proovides tuleb tikk keeksist puhtalt välja. Lase 10 minutit vormis jahtuda, kummuta välja.

Tagasi üles