Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Prantsuse gurmeeklassika sinu laual! Teeme Juustusuflee!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse gurmeeklassika, hõrgu ja õhulise juustusufleega üllatad kindlasti oma külalisi ja sõpru! Proovi juba täna!

Vaja läheb: 

50 g võid

1 hakitud sibul

2 nelgitera

1 loorberileht

50 g Veski Mati eriti head nisujahu

400 ml piima

6 muna

100 g riivitud juustu

soola

lisaks veidi võid vormide määrimiseks

Valmistamine:

1. Määri ramekin-vormid seest võiga kokku. Tõsta külmkappi ootele.

2. Sulata kastrulis või. Lisa hakitud sibul, loorberileht ja nelgiterad. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit, kuni sibul muutub läbipastvamaks. Ettevaatust, ära pruunista! Lisa nisujahu ja sega kuumutades, kuni moodustub kollakas mass.

3. Vala hulka piim ja sega pidevalt vispeldades ühtlaseks.

4. Keeda kastet pidevalt segades madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni ta pakseneb. Maitsesta vähese soolaga. Arvesta, et ka juust lisab soolasust.

5. Aja kaste läbi sõela. Suru puulusikaga paksemat osa (sh sibulaid) nii palju kui võimalik, läbi sõela. Kaabi kaussi ka sõela alla jäänud kaste.

6. Lisa riivjuust veel soojale kastmele. Lase segades sulada.

7. Eralda munakollased munavalgetest. Klopi munakollased lahti ja lisa kastmele, sega hoolikalt läbi.

8. Vahusta munavalged kohevaks vahuks.Vaht peab moodustama pehmeid tippe, olemata liiga kõva ja kuiv.  Lisa munavalge sufleepõhjale. Esialgu kolmveerand kogusest, sega massi õrnalt spaatliga ülalt alla tõstes või kaheksakujuliste liigutustega. Siis lisa ülejäänud munavalge õrnalt segades. Munavalge peab jaotuma võimalikult ühtlaselt, samas kaotamata oma õhulisust.

9. Jaga suflee võitatud vormidesse. Täida vormid kolmveerandi ulatuses. Tõmba sõrmega suflee ülemise osa ja vormi vahele õhuke vagu - see aitab kaasa “mütsikese” kerkimisele.

10. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 25 minutit. Paku kohe.

Tagasi üles