Asjad, mida naised ütlevad ja mis muudavad mehed ebakindlaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vahel ütleme asju, mis võivad tunduda süütud kommentaarid või fraasid, kuid tegelikkuses võib neil olla palju suurem mõju. Levinud arvamuse kohaselt mehi nii lihtsalt ebakindlaks ei muuda, kuid see on müüt.

  • «Sa oled lihtsalt armukade!» Kui sa arvad, et su partner on armukade, siis kõige hullem, mida sa saad teha, on seda talle öelda, vahendab The List. Kui sa tajud, et asi võib olla armukadeduses, siis proovi teda mõista ja talle olukorda selgitada.
  • «Kui me ei oleks koos, saaksin seda teha…» Kui su partner näiteks ei taha midagi teha, mida sina tahad, siis millegi sellise ütlemine ei mõju talle hästi. Näiteks, kui sa tahad minna kinno ja su partner ei taha, siis mine sõbrannaga või üksi. See, et inimeste tujud ja soovid aeg-ajalt ei kattu, ei tähenda, et seda ei võiks aktsepteerida.
  • «Ole nüüd mees!» Mehi on õpetatud oma tundeid varjama ja olema tugevad, seega millegi sellise ütlemine võib muuta meest vägagi ebakindlaks. Samuti ei ole see aus ega mõistlik, sest inimesel on lubatud olla vahest kurb, masendunud või endast väljas.
  • «Sa ei oska mind kuulata!» Vahest sa lihtsalt tahad, et su partner su muresid kuulaks, mitte ei pakuks lahendusi ega ütleks midagi vahele. Pea aga meeles, et ega see, et ta sulle nõu üritab anda, ei tähenda, et ta sind ei kuula. Ta tõenäoliselt tahab sind kõigest aidata.
  • «Sa oled täpselt nagu kõik teised mehed!» Pole midagi parata, et mõned asjad on meeste juures universaalsed, kuid see ei tähenda, et kõik mehed on ühesugused. Sellist asja öeldes tunneb mees eriti selgelt, kuidas sa võrdled teda sinu eelmiste partneritega ega anna talle võimalust ennast selgitada.
  • «Sa ei suuda midagi õigesti teha!» Mõtle nüüd, kui mees sulle midagi sellist ütleks ja kuidas sina regaeeriks. See, et mehel midagi ei õnnestu, ei tähenda, et ta üldse millegagi hakkama ei saaks ning millegi sellise ütlemine on solvav ja ebakindlust süvendav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles