Kaheksa põhjust, miks pesta riideid äädikaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kasuta ära äädika mitmekülgseid võimalusi ja pese sellega pesu. Selleks on palju häid põhjuseid.

Valge äädikas peaks igaühel kodus olemas olema, sest see on peale toiduaine ka universaalne looduslik puhastusvahend. Äädikaga võib pesta isegi pesu, nii köögirätikuid ja saunalinasid kui ka õrna beebipesu, õpetab Ehow.

Värvid säravaks!

Selleks, et pesud puhtamaks saada, lisa masinatäiele pesule 130 ml äädikat. See aitab pesupulbril paremini toimida ja kaitseb värvide kulumise eest. Ühtlasi lagundab äädikas pesu külge kogunenud pesupulbrijäägid ning tulemuseks on värvilisem pesu.

Kangas pehmeks!

Vaheta kallis pesupehmendusvahend valge äädika vastu. Äädikas pehmendab pesu ja ei jää kanga külge kinni. Vala viimase loputustsükli eel masinasse 130 ml äädikat.

Staatilise elektri vastu!

Kui valad viimase loputustsükli eel masinasse 130 ml äädikat, aitab see hästi ennetada kanga külge jäävat staatilist elektrit.

Eemalda pesupulbri jäägid!

Vahel ei piisa mitmest loputustsüklist ja pesu külge jääb pesuvahendijääke, mis ärritavad õrna nahka. Kui seda jääb kanga külge palju, lisa loputuseks masinasse 260 ml valget äädikat.

Vähenda puuvillakiude ja loomakarvu!

Peale selle, et äädikas vähendab staatilist elektrit, aitab see vältida ka tolmu ja karvade kleepumist kanga külge. Lisa pesuloputuseks masinasse 130 ml äädikat.

Valgenda valget!

Valgelt pesult saab äädika abiga kollasust ja luitunud plekke vähemaks. Plekkide ennetamiseks lisa valge pesu pesemisel viimaseks loputuseks masinasse 390 ml valget äädikat.

Eemalda plekke!

Kui riidele läheb kohvi, moosi, veini, limonaadi või šokolaadi, pihusta (puuvillast või polüestrist kangal) plekile äädikat ja lase sel 10 minutit toimida enne, kui seda veidi harjaga hõõrud ja riide masinasse pessu paned.

Eemalda halba lõhna!

Äädikaga saab hästi lahti kopitanud lõhnast, suitsuhaisust ja hallitusest. Lisa paha lõhna eemaldamiseks loputuseks masinasse 260 ml valget äädikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles