![Artikli foto](http://f8.pmo.ee/2HnCwKROXNJgitPbkSEmmG6Fba4=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2017/12/12/7398805t1h3da7.jpg)
Juustu on üldiselt peetud pigem rasvaseks ja kaloririkkaks lohutustoiduks kui millekski tervislikuks. Värske uuring aga paljastab vastupidist.
Juustu on üldiselt peetud pigem rasvaseks ja kaloririkkaks lohutustoiduks kui millekski tervislikuks. Värske uuring aga paljastab vastupidist.
Tuleb aga välja, et inimesed, kes söövad igapäevaselt juustu on väiksem südamehaiguste ja insuldi risk, vahendab Time. Juust teadupärast sisaldab palju küllastatud rasvu, mida seostatakse kõrge kolesterooliga. Sellegi poolest sisaldab juust ka häid aineid nagu näiteks kaltsium, proteiin ja probiootikumid. Uuring, mis juustu kasulikkust kinnitab tehti 200 000 inimese peal ja kümne aasta jooksul.
Protsentuaalselt on juustusõpradel 14 protsenti väiksem tõenäosus haigestuda südamehaigustesse ja 10 protsenti väiksem tõenäosus saada insult. Sellegi poolest selgus, et juustu kasulikkus ilmneb siis, kui seda süüa väikestes kogustes ehk 40 grammi päevas.